
Isteni kakaós sütemény tejszínes csokikrémmel borítva: tortaformában is készítheted
Alig 10 perc munkával, nagyon egyszerűen készül ez a csupa csoki sütemény, amit akár szülinapra, tortaformában is elkészíthetsz.
Ha szereted a csupa csoki brownie-t – és ki ne tenné? –, akkor próbáld ki a málnával és fehér csokival felturbózott változatát is, egyszerűen nem lehet majd betelni vele! A tészta is megér egy misét, de a friss, picit savanykás gyümölccsel kiegészülve egészen mennyei lesz!
Hogy a tészta igazán puha és ragacsos legyen, rengeteg vaj és olvasztott étcsoki kerül bele, liszt viszont annál kevesebb, így lesz tökéletes az állaga.
A vajat vízgőz felett olvasszuk fel az étcsokival.
A kristálycukrot keverjük habosra a tojásokkal, majd adjuk hozzá a kihűlt olvasztott csokoládét, a lisztet és a kakaóport. Keverjük csomómentesre a masszát.
A málnát öblítsük át, csöpögtessük le.
Az egynemű masszát borítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, oszlassuk el, majd díszítsük durvára vágott fehér csokoládéval és málnával, ezután légkeverésen, 160 fokon 30 percig süssük.
Fotó, recept és videó: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu