Isteni energiagolyó friss málnával és datolyával: zabpehely az alapja
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Szuper nyári édesség a málnás energiagolyó, szinte semmi munkád nem lesz vele, ráadásul bűntudat nélkül nassolhatod.
Szuperegészséges és feltölt energiával ez a sütés nélküli édesség, cukor helyett datolya édesíti és rostban gazdag zabpehely az alapja. Az alapanyagokat magvaj tartja össze, ebből használhatsz mogyorót, mandulát, de akár kesut is. A chia mag nem kötelező eleme, de nem érdemes kihagyni belőle, amilyen apró, annyira egészséges.
Az energiagolyó főszereplője nem más, mint a málna, szezonban mindenképp frissből készítsd, de egyébként fagyasztottal is működik a recept. Hogy még finomabb és látványosabb legyen, érdemes kókuszba forgatni a golyókat, de akár a masszába is tehetsz a reszelékből, ha túl ragacsosnak érzed.
Málnás energiagolyó
Hozzávalók 20 darabhoz
- 200 gramm datolya (magozott)
- 100 gramm málna
- 100 gramm zabpehely
- 50 gramm mogyoróvaj/mandulavaj
- 5 gramm chia mag
- kókuszreszelék (forgatáshoz)
Elkészítés:
A datolyát áztassuk vízbe legalább 1 órára.
A málnát mossuk meg, majd turmixoljuk le. Adjunk hozzá minden más hozzávalót, majd dolgozzuk össze az alapanyagokat, míg ragacsos masszát nem kapunk. Ha túl ragacsosnak érezzük, adhatunk még hozzá zabpelyhet vagy egy kevés kókuszreszeléket.
Formázzunk falatnyi golyókat a masszából, majd forgassuk őket kókuszreszelékbe.
Tegyük őket a hűtőbe 1 órára, hogy megszilárduljanak.
Fotó: Getty Images