Gazdag mákos töltelékkel készült palacsinta: így készítve ellenállhatatlan

Mamaféle mákos palacsinta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hagyományos, vékony tésztás palacsinta mákos töltelékkel csábít, így igazán különleges, mely jólesik egy tartalmas leves után.

Ki szereti a palacsintát? Naná, hogy mindenki! A finomság rengetegféle recept szerint kipróbálható, finom édes vagy sós töltelékkel, a tészta pedig vékonyan, vastagan és pufin is mennyei. A legtöbb nemzet saját verzióval büszkélkedhet, és ha palirajongó vagy, akkor érdemes őket felfedezni, hisz tényleg mindegyik pompás a maga módján.

Ha palacsintáról van szó, akkor nálam a hagyományos, vékony tésztás a nyerő. Ez a változat mindenféle töltelékkel tökéletes. Mivel mi, magyarok szeretjük a mákot, így azzal töltve is érdemes elkészíteni. A tölteléket lehet cifrázni, ha szeretnéd, a mák mellé meggyet vagy cseresznyét is tehetsz, tálalásnál pedig tejszínhabbal vagy vaníliás pudinggal teheted még fenségesebbé.

Mamaféle mákos palacsinta

Mamaféle mákos palacsinta ct

Hozzávalók 4 személyre

Tészta:

  • 2 darab tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4.8 dl tej
  • 1 csipet
  • 12 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • kevés olaj a sütéshez

Töltelék:

  • 20 dkg darált mák
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál vaníliás puding
  • 1 darab citrom reszelt héja (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

A tészta hozzávalóit keverjük csomómentesre, majd forró, enyhén olajozott serpenyőben süssük mindkét oldalán aranybarnára.

Töltelék:

A töltelék hozzávalóit is keverjük össze, majd ízlés szerint töltsük a palacsintába.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük