
Gazdag mákos töltelékkel készült palacsinta: így készítve ellenállhatatlan

A hagyományos, vékony tésztás palacsinta mákos töltelékkel csábít, így igazán különleges, mely jólesik egy tartalmas leves után.
Ki szereti a palacsintát? Naná, hogy mindenki! A finomság rengetegféle recept szerint kipróbálható, finom édes vagy sós töltelékkel, a tészta pedig vékonyan, vastagan és pufin is mennyei. A legtöbb nemzet saját verzióval büszkélkedhet, és ha palirajongó vagy, akkor érdemes őket felfedezni, hisz tényleg mindegyik pompás a maga módján.
Ha palacsintáról van szó, akkor nálam a hagyományos, vékony tésztás a nyerő. Ez a változat mindenféle töltelékkel tökéletes. Mivel mi, magyarok szeretjük a mákot, így azzal töltve is érdemes elkészíteni. A tölteléket lehet cifrázni, ha szeretnéd, a mák mellé meggyet vagy cseresznyét is tehetsz, tálalásnál pedig tejszínhabbal vagy vaníliás pudinggal teheted még fenségesebbé.
Mamaféle mákos palacsinta

Hozzávalók 4 személyre
Tészta:
- 2 darab tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4.8 dl tej
- 1 csipet só
- 12 evőkanál liszt
- 3 evőkanál olaj
- kevés olaj a sütéshez
Töltelék:
- 20 dkg darált mák
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál vaníliás puding
- 1 darab citrom reszelt héja (opcionális)
Elkészítés:
Tészta:
A tészta hozzávalóit keverjük csomómentesre, majd forró, enyhén olajozott serpenyőben süssük mindkét oldalán aranybarnára.
Töltelék:
A töltelék hozzávalóit is keverjük össze, majd ízlés szerint töltsük a palacsintába.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!