![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
Csokis, mandarinos süti őzgerincben sütve: másnap is tökéletes az állaga
A mandarin pépesítve kerül a könnyű kakaós, csokis tésztába, a liszt egy részét pedig mandulával is helyettesítheted.
Ha egy egyszerűen készülő, mégis mutatós süteményt készítenél, akkor a kuglóf mindig jól jön. Ez a mandarinnal készülő különösen illatos és aromás, és sokáig puha és szaftos marad. A desszert önmagában is nagyon finom, de ha tovább fokoznád az élvezeteket, akkor 1 nagy marék aprított diót vagy mandulát is keverhetsz a tésztába.
Ha nincsen kéznél kuglófforma, az sem tragédia, hiszen egyszerű kapcsos tortaformában vagy kenyérformában is megsütheted – arra azonban figyelj, hogy a tepsik formájától függően a sütési idő is változhat.
Egy tálban keverjük össze a szójaitalt, a mandarin levét és reszelt héját, az olajat és a vaníliakivonatot.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a barna cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a darabolt diót vagy mandulát (ha használunk), majd dolgozzuk egybe a folyékony hozzávalókkal. Egy viszonylag sűrű masszát kell kapnunk.
Egy kuglófformát alaposan kenjünk ki olajjal, szórjunk bele kevés lisztet, majd kanalazzuk bele a tésztát. Egyengessük el a felszínét, majd tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe, és 45-50 perc alatt süssük meg. Tűpróbával ellenőrizzük.
Vegyük ki a sütőből, hagyjuk a formában 15 percig hűlni, majd óvatosan borítsuk ki belőle. Teljes kihűlés után szórjuk meg porcukorral.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu