Varázslatos mandarinos sajttorta: sütés nélkül készül a csodás desszert

3
Nyomtatás
mandarinos-sajttorta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A lédús mandarin nem is kaphatna jobb szerepet annál, minthogy egy csodálatos sajttorta képében lépjen színre. Ezúttal ráadásul egy sütés nélküli receptet mutatunk!

A citrusok nemhiába a téli szezon legjobb immunerősítői. Egy narancs, egy mandarin vagy grépfrút tökéletes lehet a szervezeted doppingolására. Ezúttal egy sajttortareceptet mutatunk, amelynek a krémjébe ricotta és mandarin kerül, a kekszes alapba pedig egy kis rumot csempésztünk. 

És mivel ez a sajttorta sütés nélkül készül, így a lapzselatin bevetésére is szükségünk lesz ahhoz, hogy egy finom és krémes, de ne elfolyó tortát kapjunk, amelynek a tetejére mandarinleves borítás kerül zárásként.

Mandarinos sajttorta

mandarinos-sajttorta

Hozzávalók x cm-es formához 20 cm átmérőjű formához

  • 140 g vajas keksz
  • 50 g vaj
  • 1 ek. rum
  • 5 db lapzselatin
  • 750 g ricotta
  • 200 g kristálycukor
  • 0.5 db vaníliarúd
  • 6 db mandarin
  • 3 ek. tej
Recept idők

Elkészítés:

A süti alapjához a kekszet törjük össze morzsásra, majd keverjük össze az olvasztott vajjal és a rummal.

A keveréket nyomkodjuk bele egy kb. 20 cm-es kerek tortaformába. Ezután tegyük be a hűtőbe kb. 20 percre.

3 zselatinlapot áztassunk be vízbe.

A ricottát keverjük össze a cukor háromnegyed részével, adjuk hozzá a fél vaníliarúd magvait és reszeljük bele egy mandarin héját is.

A zselatint nyomkodjuk ki, majd 3 evőkanál forró tejben oldjuk fel és adjuk hozzá a ricottához.

A ricottás keveréket öntsük bele a tortaformába, majd tegyük be a hűtőbe kb. 2 órára, hogy szépen megdermedjen.

Ezt követően áztassuk be a maradék 2 zselatinlapot is.

A mandarinok levét préseljük le, majd szűrjük át.

Egy lábasba öntsünk bele kb. 310 ml mandarinlevet, adjuk hozzá a maradék cukrot. Kezdjük el melegíteni, majd ha már forr, akkor további kb. 1 percig forraljuk.

Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a maradék, kinyomkodott zselatinlapokat. Addig keverjük, amíg azok teljesen fel nem olvadnak.

Hagyjuk hűlni, amíg el nem kezd sűrűsödni.

A ricottás alapot, ami eddig a hűtőben pihent, vegyük elő, és díszítsük a tetejét ízlés szerint mandaringerezdekkel.

Végül öntsük rá az enyhén meghűlt mandarinos zselatint.

Tegyük a hűtőbe újabb 4 órára, a formát letakarva egy fóliával.

Amint a torta teljesen megdermedt, vegyük le róla a csatos formát, és ízlés szerint szeleteljük, majd tálaljuk.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon