Habkönnyű, lágy ricottás palacsinta: semmi munkával készül

ricottas-palacsinta2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem vékony tésztás, mint a miénk, de isteni finom a ricottás palacsinta, desszertként, de reggeliként is helytáll.

Ha szereted a palacsintát, kötelező kipróbálni ezt a pufi, habos, ricottás változatot is, ami szinte semmi munkával, egyszerűen készül. A ricottától extra puha és krémes, a tojáshabtól pedig légiesen könnyű lesz a tésztája. 

A hagyományos palacsintával ellentétben a tésztát nem kell pihentetni, sőt, a tojáshab miatt érdemes rögtön kisütni, úgyhogy pillanatokon belül illatos palacsintát tehetsz az asztalra. Vajjal és mézzel, tejszínhabbal, lekvárral, mindenhogyan tökéletes, csak a képzeleted szabhat határt a tálalásnak.

Ricottás palacsinta

ricottas-palacsinta

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 140 g liszt
  • 1 ek cukor
  • 1.5 tk sütőpor
  • 250 g ricotta
  • 160 ml tej
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 2 db tojás
  • olaj (a sütéshez)
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot és a sütőport keverjük össze egy tálban. 

A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük lágy habbá. (Nem kell teljesen keményre.)

Egy másik tálban keverjük össze a ricottát, a tejet, a vaníliát és a tojássárgáját. Keverjük az egészet a száraz hozzávalókhoz, vegyítsük össze, majd egy spatula segítségével forgassuk bele a tojáshabot is.

Forrósítsunk fel egy serpenyőt egy kevés olajjal, majd adjunk hozzá egy fél merőkanálnyit a tésztából (lehetnek nagyobbak is a palacsinták). Süssük 2-3 percig, míg buborékos lesz a felszíne, majd fordítsuk meg, a másik felét is süssük még kb. 2 percig, míg aranybarna nem lesz. 

Süssük ki így a maradék tésztát is, majd dzsemmel, gyümölcsökkel tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük