Káprázatos mangós sajttorta: sütés nélkül készül

14
Nyomtatás
mangos-sajttorta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A forró nyári napokon biztosan neked is jólesik egy hűsítő desszert. Ha így van, akkor ezt a sütés nélküli, mangós sajttortareceptet feltétlenül próbáld ki!

A hűs desszertek az egyre forróbb nyarak nagy slágerei, legyen szó fagylaltról vagy sütés nélküli finomságról.

Mivel a mangó nem csak szezonálisan érhető el nálunk, így arra gondoltunk, hogy ezúttal a klasszikus sajttortától egy kicsit eltérő, egzotikus változatot próbálunk ki.

Az alapja a már megszokott vajas kekszes keverék, a krémbe azonban nemcsak krémsajt és tejszínhab kerül, hanem igazi mangópüré is. Készülj fel a munkád mennyei gyümölcsére!

Mangós sajttorta

mangos-sajttorta

Hozzávalók 12 szelethez

A tésztához:

  • 100 g vajas keksz
  • 80 g vaj

A sajttorta krémjéhez:

  • 300 g friss mangó
  • 200 ml habtejszín
  • 250 g krémsajt
  • 50 g porcukor
  • 1.5 ek expressz zselatin fix
Recept idők

Elkészítés:

A vajas kekszet tegyük aprítógépbe, daráljuk le.

A vajat olvasszuk meg, majd öntsük rá a kekszre. Keverjük össze, míg egy morzsát nem kapunk.

A kekszes keveréket nyomkodjuk bele egy sütőpapírral bélelt, kerek tortaformába (20x20 cm). Tegyük a hűtőbe kb. 30 percre, hogy megszilárduljon.

Készítsük el a sajttorta töltelékét.

A friss mangót pürésítsük le botmixerrel.

A tejszínt verjük kemény habbá. Ez kb. 5 perc.

Keverjük össze a cukrot, a krémsajtot és a mangópürét, majd finoman forgassuk bele a tejszínhabot.

A zselatinnal kétféleképpen is dolgozhatunk: én expressz zselatint használtam, amit nem kell vízben feloldani, elegendő hozzákeverni a krémhez.

A másik lehetőség a sima zselatin, amit hozzáadunk 65 ml vízhez, majd elkezdjük egy lábasban melegíteni, amíg fel nem olvad. (Nem szabad forralni!) Ebben az esetben szintén 1,5 evőkanál zselatint adjunk a vízhez. Ha a zselatin teljesen felolvadt, húzzuk le a tűzről, hagyjuk picit hűlni, és adjunk hozzá egy keveset a krémsajtos-mangós masszából, hogy a forró zselatint temperálni tudja a hideg krém. Ezután adjuk hozzá a maradék zselatinos keveréket is a krémhez, és keverjük össze.

Az időközben meghűlt kekszes alapra öntsük rá a kikevert mangós, tejszínes, zselatinos krémet és szépen egyengessük el a tetejét. Tegyük be a hűtőbe 12 órára hűlni.

Ha teljesen megszilárdult, óvatosan vegyük ki a formából, díszítsük a tetejét néhány mangódarabbal és már tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon