A banánokat hámozzuk meg, és vágjuk tetszőleges méretű darabokra.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sót, a vaníliát és a sütőport, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a növényi italt és a vizet, és keverjük csomómentesre. Szórjuk bele a feldarabolt mandulát is.
A tészta sűrűségét tetszés szerint változtathatjuk: ha belemártunk egy darab banánt, és túl sok tészta ragad rá, akkor hígítsuk még kevés vízzel.
Egy edényben hevítsünk annyi olajat, amennyi majd a banánokat ellepi, és közepes hőfokon, 1-2 percig süssük benne aranybarnára a darabokat. Ha nagyon hamar megbarnulnak, akkor vegyük alacsonyabbra a lángot.
Szedjük őket papírtörlőre, majd ha lecsepegett róluk a felesleges olaj, akkor tegyük át tányérra, és locsoljuk meg a juharsziruppal vagy mézzel.