Pár hozzávalós amerikai zabpalacsinta: banán édesíti a tésztáját

Amerikai zabpalacsinta-2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a palacsinta egy igazi rost- és energiabomba, ráadásul bármilyen szósszal és öntettel csodás lesz. Csupán egy tapadásmentes serpenyőre lesz szükséged, és máris készülhet a reformreggeli.

Ha már eleged van az unalmas zabkásából, akkor próbáld ki a zabpalacsintát, amit a gyerekek is garantáltan imádni fognak. Tojás helyett banán tartja össze a tésztát, így ha még nem volt rá alkalmad, akkor most feltétlenül próbáld ki ezt a módszert. Ráadásul a sütést olaj – és szagok – nélkül is meg tudod oldani, ha egy jó minőségű tapadásmentes serpenyőt és szilikonspatulát használsz a forgatáshoz.

Az öntetet illetően engedd szárnyalni a fantáziádat! Gyakorlatilag bármilyen gyümölcsből készíthetsz szószt, de ezzel a selymes, házi csokipudinggal is isteni lesz az összhang.

Amerikai zabpalacsinta

Amerikai zabpalacsinta

Hozzávalók 2 személyre

Tészta:

  • 1 bögre nagyszemű zabpehely
  • 0.5 bögre víz
  • 3 darab közepes, érett banán
  • 1 csipet
  • 0.5 kávéskanál szódabikarbóna

Gyümölcsszósz:

  • 300 g vegyes erdei gyümölcs
  • 3 ek juharszirup vagy méz
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A palacsintához a hozzávalókat egy aprítógépben vagy turmixgépben turmixoljuk le. A tésztát adagoljuk az előmelegített serpenyőbe 8-10 cm átmérőjű korongokat formázva. Oldalanként 2-3 percig süssük, amíg szép aranybarna színt kapnak.

A gyümölcsszószhoz a hozzávalókat turmixoljuk le, és öntsük a tányérra porciózott palacsintákra.

Ha cukormentes opcióra vágyunk, akkor a gyümölcsöket aszalt datolyával vagy datolyapasztával édesítsük.

Fotó: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük