Pár hozzávalós amerikai zabpalacsinta: banán édesíti a tésztáját

Amerikai zabpalacsinta-2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a palacsinta egy igazi rost- és energiabomba, ráadásul bármilyen szósszal és öntettel csodás lesz. Csupán egy tapadásmentes serpenyőre lesz szükséged, és máris készülhet a reformreggeli.

Ha már eleged van az unalmas zabkásából, akkor próbáld ki a zabpalacsintát, amit a gyerekek is garantáltan imádni fognak. Tojás helyett banán tartja össze a tésztát, így ha még nem volt rá alkalmad, akkor most feltétlenül próbáld ki ezt a módszert. Ráadásul a sütést olaj – és szagok – nélkül is meg tudod oldani, ha egy jó minőségű tapadásmentes serpenyőt és szilikonspatulát használsz a forgatáshoz.

Az öntetet illetően engedd szárnyalni a fantáziádat! Gyakorlatilag bármilyen gyümölcsből készíthetsz szószt, de ezzel a selymes, házi csokipudinggal is isteni lesz az összhang.

Amerikai zabpalacsinta

Amerikai zabpalacsinta

Hozzávalók 2 személyre

Tészta:

  • 1 bögre nagyszemű zabpehely
  • 0.5 bögre víz
  • 3 darab közepes, érett banán
  • 1 csipet
  • 0.5 kávéskanál szódabikarbóna

Gyümölcsszósz:

  • 300 g vegyes erdei gyümölcs
  • 3 ek juharszirup vagy méz
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A palacsintához a hozzávalókat egy aprítógépben vagy turmixgépben turmixoljuk le. A tésztát adagoljuk az előmelegített serpenyőbe 8-10 cm átmérőjű korongokat formázva. Oldalanként 2-3 percig süssük, amíg szép aranybarna színt kapnak.

A gyümölcsszószhoz a hozzávalókat turmixoljuk le, és öntsük a tányérra porciózott palacsintákra.

Ha cukormentes opcióra vágyunk, akkor a gyümölcsöket aszalt datolyával vagy datolyapasztával édesítsük.

Fotó: Kapitány Beáta / Sóbors

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük