A lisztet keverjük össze a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd a tejszínnel.
A tojásokat keverjük össze a sütőporral, majd a kettőt keverjük össze egymással.
Ha már szép, homogén a massza – nem folyós –, akkor vegyünk elő egy 25x35 cm-es tepsit, kenjük ki vajjal, vagy béleljük ki sütőpapírral, és öntsük bele a masszát.
A szeletelt mandulát keverjük össze a 2-3 evőkanál kristálycukorral, majd alaposan szórjuk meg vele a tészta felszínét.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és 25 perc alatt süssük készre a sütit.
Amíg a süti sül, készítsük el a tetejére az öntetet.
Ehhez a 15 dkg vajat és a 2 dl tejszínt tegyük egy lábosba, és kezdjük el melegíteni, majd forraljuk fel.
Ha felforrt, kapcsoljuk le a lángot, de a lapról még ne vegyük le, hogy ne hűljön ki és szilárduljon meg még azelőtt, hogy a sütire locsolnánk.
Amikor a süti megsült, vegyük ki a sütőből, és bátran locsoljuk meg a vajas-tejszínes keverékkel. A lényeg, hogy a süti még melegen megszívja magát az öntettel.
Utána várjuk meg, amíg a süti teljesen kihűl, szeleteljük fel és élvezzük azt az egészen új ízélményt, amit egy vajas öntet tud tenni egy egyszerű, piskótajellegű sütivel, amit extraként mandularéteg is beborít.
Tipp:
Ha igazán édesszájúak vagyunk, akkor a vajas-tejszínes öntethez adhatunk egy kávéskanál porcukrot is. Ettől még édesebb lesz a süti felszíne, és ezzel itatódik majd át a tészta is.