
Roppanós mandulás keksz percek alatt: kávé vagy tea mellé kötelező

Ez a mandulás keksz a világ egyik legegyszerűbb, mégis legfinomabb süteménye: ha egy gyorsan összedobható desszertet keresel, ami vendégvárónak is beillik, akkor megtaláltad a tökéleteset.
Ez a mandulás változat a mogyoróvajas keksz mintájára készül: nemcsak finom desszert lehet, hanem a reggeli kávé mellé és tízóraira is megállja a helyét. A mandulától egy kellemes, semmihez sem fogható aromája lesz, amelyet csak felerősítenek a keksz tetejére szórt mandulaszeletek.
Ennél a receptnél kifejezetten fontos, hogy egészen krémes, folyékony mandulavajat használj: ha boltit választasz, akkor bizonyosodj meg arról, hogy valóban olyan legyen, ha pedig házilag készíted, akkor szánj néhány extra percet a krémesítésre. Ebben a receptben hasznos tippeket olvashatsz a selymes textúrájú és folyékony mandulavaj készítéséről.
-
2023-04-13 06:30:02
-
2023-03-22 08:32:01
-
2023-03-16 09:36:02
Roppanós mandulás keksz

Hozzávalók 20 darabhoz
- 1 ek lenmagliszt
- 3 ek meleg víz
- 180 g liszt
- 0.5 tk sütőpor
- 0.5 tk szódabikarbóna
- 0.5 tk só
- 100 ml kókuszolaj (lágy, de nem olvasztott)
- 100 g cukor
- 50 g barna cukor
- 180 g lágy mandulavaj
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 marék szeletelt mandula a díszítéshez (opcionális)
Elkészítés:
Egy tálkában keverjük össze a lenmaglisztet a vízzel, és hagyjuk, hogy 5-10 perc alatt besűrűsödjön.
Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
Egy harmadik, nagyobb tálban keverjük össze a kókuszolajat, a fehér és a barna cukrot, a mandulavajat, a vaníliát és a lenmagos keveréket. Keverjük a száraz hozzávalókat a folyékonyakhoz, és alaposan dolgozzuk össze őket. Egy sűrű, viszonylag száraz, de összeálló masszát kell kapnunk. Ha nagyon száraz lenne, akkor adjunk hozzá kevés vizet, egyszerre 1 teáskanálnyit.
Egy fagyis- vagy evőkanállal szaggassunk közepes adagokat a tésztából, és kézzel formázzunk golyókat belőlük. Hempergessük a golyókat zúzott mandulaszeletekbe, és helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tenyérrel lapítsuk kekszformájúra.
Tegyük a kekszeket 175 fokra előmelegített sütőbe, és 13-15 perc alatt süssük őket aranyszínűre. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk 10-15 percig hűlni, majd szedjük tányérra.
Fotók: Getty Images

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Olvasd el ezt is!