![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Egyszerűen készül a mandulás keksz – Csak össze kell gyúrni a hozzávalókat
![mandulás csók cover](https://kep.index.hu/1/0/4129/41295/412959/41295951_3151853_cabf4f9a14eb0500120e0b8a61a247a6_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Egyszerre roppanós és puha ez a mandulás keksz, amelyből rögtön süss két adaggal, mert úgyis hamar elfogy.
A mandulás süteményeknek bérelt helyük van a szívemben, nagyon szeretem mind az ízüket, mind a textúrájukat. Készíthetsz mandulából kevert piskótát, amelyhez nagyon jól illik a citrom fanyarsága, de kekszet is. Az amaretti, ami az olaszok mandulás macaronja, liszt nélkül készül, belül ragacsos, kívül pedig ropogós.
A kekszek külön előnye, hogyha nem fogynak el azonnal, akkor megfelelően lezárt dobozban tárolva viszonylag sokáig elállnak. Ez a mandulás keksz is ilyen. Érdemes egészen apróra vágott mandulával készíteni, hogy belül is kicsit roppanósabb legyen. Bár az eredeti neve alapján Mexikóban esküvőkre készítették, természetesen te bármilyen alkalomra megsütheted, ráadásul nem is tart soká összeállítani.
Mandulás keksz
![mandulás csók recept ok](https://kep.index.hu/1/0/4129/41295/412959/41295963_023d85800318288eeb164f8f804b995f_wm.jpg)
Hozzávalók 10 adaghoz
- 225 gramm vaj
- 100 gramm cukor
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 2 teáskanál víz
- 270 gramm liszt
- 130 gramm mandula (darabolt)
- 50 gramm porcukor
Elkészítés:
Egy tálban elektromos habverővel habosítsuk fel a cukrot és a vajat, majd keverjük hozzá a vaníliakivonatot és a vizet. Adjuk hozzá a lisztet és a mandulát, és jól keverjük össze. Takarjuk le, és tegyük hűtőbe 3 órára.
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
A tésztából készítsünk kis labdákat, tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük 15-20 percig. Amikor megsültek, tegyük hűlni egy rácsra. Amikor kihűltek, forgassuk meg őket porcukorban.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!