Egzotikus mangós curry: fél óra alatt készül a különleges ebéd
Ez a curry egyszerre édes, pikáns és savanykás, a mangó mellett pedig ropogósra sült tofukockáktól lesz izgalmas.
Ha kedveled a palacsintát, próbáld ki a klasszikus, lekváros töltelék helyett valami mással, például mangóval és tejszínhabbal. Ez a kombináció tökéletes lesz, friss, édes, krémes, csak szeretni lehet!
A palacsintát elkészítheted a saját, bevált, hagyományos recepted szerint is, de érdemes kipróbálni az alábbi verziót is.
Ha esetleg nem kapsz friss, érett mangót, konzervvel is dolgozhatsz, ebben az esetben csöpögtesd le alaposan, mielőtt a tésztába töltöd. Mivel a habtejszín hamar összeesik, a betöltött palacsintákat rögtön kínáld!
Készítsük el a palacsintatésztát: az összes alapanyagot (kivéve az olajat) keverjük csomómentesre. Egy hígabb tésztát fogunk kapni. Tegyük a hűtőbe 1 órára.
Enyhén kenjünk ki olajjal egy 18 centi átmérőjű palacsintasütőt, majd süssük meg benne a tésztát a szokásos módon 1-2 perc alatt. (Nagyobb serpenyővel is dolgozhatunk, akkor kevesebb darab lesz.) Ha kisült minden palacsinta, hagyjuk őket teljesen kihűlni.
A hideg habtejszínt kezdjük el habbá verni, majd mikor kezd összeállni, adjuk hozzá a porcukrot és a habfixálót is. Verjünk kemény habot belőle.
A mangókat pucoljuk meg, majd vágjuk a húsát 10 szeletre.
Terítsünk magunk elé egy palacsintát, az alsó harmadába kanalazzunk 1 centi vastagon tejszínhabot, tegyünk rá egy szelet mangót. Hajtsuk be a palacsinta alját, majd a bal és jobb oldalát, így tekerjük fel.
Rögtön tálaljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu