Isteni marcipángolyó kakaóba forgatva: 3 hozzávalós édesség

marcipángolyó2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nagyon jól mutat az ünnepi asztalon a marcipánburgonya, ráadásul az elkészítése az utolsó nagy hajrában is belefér majd az időbe.

A világ egyik leggyorsabban és legkönnyebben elkészíthető édessége a marcipángolyó vagy marcipánburgonya, amely szinte semmi munkával, alig valamiből készül, de isteni finom. Gasztroajándékként is tökéletes a mutatós desszert, tedd egy átlátszó csatos üvegbe, kösd át szalaggal, és lepd meg vele a családot, barátokat. 

Ha nem a gyorsaságra törekszel, a marcipánmasszát házilag is elkészítheted, úgy kicsit időigényesbeb, viszont tényleg a mandula íze fog dominálni benne, és biztosan nem tartalmaz majd semmilyen adalékanyagot. Ha alapból is édes marcipánnal dolgozol, nyugodtan csökkentsd a megadott cukor mennyiségét, mikor a golyókat formázod.

Az édes ízeket a kesernyés, holland kakaópor ellensúlyozza, úgyhogy ne hagyd ki a hempergetést, illetve ettől hasonlít majd a kész édesség a nevét adó krumplira.

Marcipángolyó

marcipángolyó

Hozzávalók 25 darabhoz

  • 200 gramm marcipánmassza
  • 100 gramm porcukor
  • 1 tk víz (opcionális)
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A marcipánmasszát és a porcukrot tegyük egy tálba, majd kezdjük el egybedolgozni a kettőt, míg teljesen egynemű lesz. Ha szükséges, adjunk hozzá 1 teáskanál vizet, de inkább cseppenként adagoljuk, nehogy túl ragadós legyen. Akkor jó, mikor gyúrható a massza és nem morzsálódik.

A masszából készítsünk kisebb méretű golyókat, majd hempergessük meg őket a kakaóporban. Utána tegyük őket szitába, majd rázzuk le róluk a felesleges kakaót, épp csak leheletvékonyan vonja be a golyókat.

A marcipánburgonya légmentes lezárt dobozban sokáig eláll.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük