Mexikói saláta sült marhahússzeletekkel: olyan laktató, mint egy főétel

mexikóisali
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Friss, pikáns, picit csípős és mindeközben nagyon-nagyon izgalmas ez a saláta, amely bár sok alapanyagból áll, összességében egyszerű.

Bár négy elemből áll ez a saláta, nagyon egyszerű az elkészítése és az alapanyagok listája sem túl bonyolult. Igaz, a marhahátszín nem olcsó mulatság, de mivel salátával és tortillával egészül ki, nem kell belőle sok, pár szelet is elég egy-egy adaghoz.

A saláta a chilitől, az avokádótól és a koriandertől friss és pikáns, de nagyon sokat dob az összhatáson a grillezett kukorica és a tejfölös, fokhagymás öntet is. A vörösbabot csak opcionálisnak írtam a receptbe, mert szerintem anélkül is nagyon laktató és összetett a végeredmény, de ha ebédnek szánjuk, ne sajnáljuk belőle.

Mexikói saláta marhahússal

mexikóisali2

Hozzávalók 4 személyre:

Saláta

  • 120 gramm római saláta
  • 100 gramm cheddar sajt
  • 100 gramm koktélparadicsom
  • 1 darab chili
  • 1 darab avokádó
  • 1 marék koriander
  • 400 gramm vörösbab (opcionális)
  • 1 darab zöldhagyma

Dresszing

  • 125 milliliter tejföl
  • 2 evőkanál aioli
  • 2 evőkanál víz
  • 1.5 teáskanál mustár
  • 0.25 teáskanál füstölt paprika

Steak és kukorica

  • 2 cső kukorica
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kömény
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 0.5 teáskanál
  • bors
  • 500 gramm marhahátszín

Tálaláshoz

  • 4 darab tortillalap
Recept idők

Elkészítés:

A salátát vágjuk apró darabokra, a paradicsomot félbe, a chilit és a hagymát karikákra, az avokádót kockákra, a koriandert aprítsuk össze. Ha használunk babot, szűrjük le, mossuk át, csöpögtessük le. Keverjük össze az alapanyagokat. 

A dresszinghez alaposan keverjük össze az alapanyagokat, a legjobb, ha házi készítésű aiolit használunk hozzá. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A kukoricacsöveket tegyük a mikróba 4 percre. Míg a mikróban vannak, keverjük össze az olívaolajat a fűszerekkel, majd dörzsöljük bele a fűszeres olajat a húsba. 

Melegítsünk fel egy nagy serpenyőt vagy grillsütőt, tegyük bele a húst, mindkét oldalát 3-3 percig süssük, vagy amíg a mi ízlésünknek megfelelő nem lesz. Tegyük a húst egy deszkára, majd takarjuk le fóliával.

Tegyük a kukoricát a serpenyőbe, közepes lángon pirítsuk pár percig, közben folyamatosan forgassuk. Mikor megpirult, vegyük ki a serpenyőből, állítsuk fel őket (valami hőállóval fogjuk meg a végüket), majd egy éles kés segítségével vágjuk le róluk a kukoricaszemeket. A húst vágjuk szeletekre.

Készítsük elő a tortillalapokat, kanalazzuk a közepükre a salátát, szórjuk rá a kukoricát, tegyük rá a hússzeleteket. Öntsünk rá ízlés szerint a dresszingből, a tetejét pedig szórjuk meg reszelt cheddar sajttal. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük