Isteni, puha narancstorta: darálva kerül bele az egész gyümölcs
Olasz recept alapján készül a mennyei narancstorta, csak szeretni lehet, ha kedveled a citrusos ízeket, mindenképp adj neki egy esélyt.
Ez az egyszerű marokkói narancstorta kiváló lehet akár nassolnivalónak is, vagy a délutáni tea mellé desszertként. Inkább reggelire ennéd? Csak bátran, ahhoz is tökéletes!
Ebben a tortában az édes, citrusos íz áll a középpontban, amit a friss narancsnak köszönhet, amelynek a héja és a leve is belekerül a tésztába, ami egyébként sokban hasonlít egy finom piskótához.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Egy kuglófsütőformát vagy ahhoz hasonlót vajazzunk ki, majd hintsük meg liszttel.
A narancsot mossuk meg, majd reszeljük le a héját. A levét facsarjuk ki.
Tegyük egy tálba a tojásokat és a cukrot. Elektromos habverővel verjük fel habosra. Ezután fokozatosan adagoljuk hozzá az olajat, amíg össze nem áll.
Egy másik, közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.
Adjuk hozzá a száraz keveréket a tojásos, cukros keverékhez, és óvatosan forgassuk össze őket.
Öntsük hozzá a narancslevet, és keverjük simára.
Ezután mehet bele a reszelt narancshéj és a vaníliakivonat is, amivel szintén finoman összekeverjük.
Végül a kész tésztát öntsük bele az előkészített formába, majd előmelegített sütőben süssük kb. 40 percig, vagy ameddig a tűpróba nem igazolja, hogy a sütemény közepe is megsült.
A kész sütit vegyük ki a sütőből, és kb. 10 percig hagyjuk hűlni.
Ezután már tálalhatjuk is, mellé pedig kínáljunk néhány szelet narancsot, vagy akár narancslekvárt is bátran.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu