
Tartalmas curry csicseriborsóból: kókusztejtől lesz selymes
Ez a kókusztejes csicsericurry mindent biztosít számodra, amire szükséged lehet: tartalmas és elképesztően finom!
Ez a marry me változat ezúttal nem hússal, hanem csicseriborsóval készül, és garantáltan nem hiányzik belőle semmi: van benne sült hagyma, fokhagyma, aszalt paradicsom, friss spenót és egy adag krémes tejszín.
Könnyű, gyorsan elkészül, mégis különleges: pont olyan, amit egy hétköznap este is simán össze lehet dobni. Tálalhatjuk rizzsel, tésztával vagy tortillalapokkal, ahogy most mi is tettük.
A vöröshagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra.
A fokhagymát szintén tisztítsuk meg, és készítsünk elő egy fokhagymanyomót.
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és pároljuk üvegesre a vöröshagymát, valamint a rápréselt fokhagymát.
Adjuk hozzá a paradicsompürét és az aszalt paradicsomot, fűszerezzük füstölt paprikával és oregánóval, majd gyorsan keverjük el, és pirítsuk további 1-2 percig.
Ezután tegyük bele a csicseriborsót, a spenótot, és sózzuk meg egy kicsit. Közepes lángon főzzük néhány percig, amíg a spenót összeesik.
Ekkor öntsük hozzá a tejszínt, és lassan melegítsük össze az egészet, hogy az étel krémes, selymes állagú legyen.
Végül frissen őrölt borssal, és ha szükséges, még egy kis sóval ízesítsük, majd már tálalhatjuk is.
Fotó, videó és recept: Borsos Dalma
@sobors.hu