Fehér csokis-banános kuglóf: pillekönnyű tészta kelesztés nélkül
Ne dobd ki az érett banánokat, készíts belőlük mennyei kuglófot kevés munkával!
A mutatós kuglófok az ünnepek nagy kedvencei, ám a hétköznapokat is megédesítheted velük. A dán kuglóf Balatonalmádiból, a híres Szabó Pékségből indult hódító útjára. Egyszerűsége, könnyedsége és csodás íze miatt vált nagy kedvenccé.
A tésztát nem kell keleszteni, csak összekeverni, és szinte elhibázni sem lehet. Könnyen saját ízlésedre formálhatod, hisz gazdagíthatod dióval, mogyoróval, aszalt gyümölccsel. Sőt, csokival is leöntheted.
A tojásokat óvatosan válasszuk szét, és a sárgáját keverjük ki jól a kétféle cukorral. Öntsük hozzá az étolajat, majd a vizet, és dolgozzuk egyneművé a tésztát.
A sütőport keverjük össze a liszttel, majd forgassuk a masszába.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan dolgozzuk össze a tésztával.
Adjunk hozzá ízlés szerint aszalványokat, magvakat, és keverjük össze. Öntsük a tészta háromnegyedét vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófsütőbe. A maradékhoz keverjük hozzá a kakaót, és csorgassuk a tésztára. Villával kicsit dolgozzuk össze, hogy szép márványos legyen.
Tegyük a tésztát előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük meg körülbelül 50 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kivehetjük a sütőből.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu