
Puha, tökéletesen variálható muffin alaprecept: a tésztába bármi kerülhet, isteni lesz
A joghurttól és a vajtól szaftos és puha lesz a muffintészta, ami másnapra is megőrzi tökéletes állagát.
A teafogyasztók körében világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend a matcha tea. Ez a finom porrá őrölt zöld tea a konyhában is felhasználható, sütésnél és főzésnél is. Most egy kevert süti tésztájába ajánljuk, amelytől sokkal különlegesebb ízben és látványban élvezhető a muffin.
A lent található alaprecept többféle módon is feldobható. Érdemes a masszába étcsokit, tejcsokit vagy fehér csokit darabolni, és bogyós gyümölcsök is elférnek benne. A muffin tetejét dió-, mandula- vagy pisztáciadarabokkal is megszórhatod. A pluszízélmény és látvány miatt krémsajtos krémmel vagy citromos cukormázzal is megkoronázhatod a sütit.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót, szódabikarbónát, sütőport és a matchaport.
Egy másik tálba öntsük bele az olvasztott vajat, majd keverjük hozzá a cukrot. Ezután a tojást is keverjük el benne, majd a tejet és a vaníliakivonatot is.
A nedves alapanyagokhoz forgassuk hozzá a száraz keveréket. Ezután fedjük le, és tegyük 30-60 percre a hűtőbe.
A muffintepsit béleljük ki papírral, majd a hűtőben pihent tésztát kanállal vagy fagyiadagolóval mérjük a papírral kibélelt muffintepsibe. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig. (A sütési idő függ attól, mennyire méretes muffinokat sütünk, körülbelül 15-25 perc szükséges, hogy elkészüljön a finomság.)
Fotók: Getty Images
@sobors.hu