Pihe-puha medvehagymás gnocchi: alig kell hozzá valami

Medvehagymas-gnocchi-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Álompuha és gyorsan elkészíthető gnocchireceptet mutatunk, amelyet a tavasz egyik sztárnövényével, a medvehagymával ízesíthetsz.

Gyorsan, egyszerű hozzávalókból készülő és nem mindennapi ételt tehetsz az asztalra, ha elkészíted ezt a medvehagymás gnocchit. Az alapja egy olaszos, tojás nélkül készülő tészta, így lesz igazán puha és légies. Ebbe jön a megtisztított, szárazra törölt és apróra vágott medvehagyma, amely friss, fokhagymás ízzel dobja fel az egyszerű alapot.

Az így készült gnocchit a legtöbb gombás, zöldséges vagy húsos szószhoz vagy raguhoz felhasználhatod: remek választás például ehhez a tárkonyos gombaraguhoz.

Ha pedig kedvet kapnál a medvehagyma szedéséhez, akkor nem árt szem előtt tartani néhány fontos információt. A legfontosabbakat ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Medvehagymás gnocchi

Medvehagymas-gnocchi

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kg héjában főtt, tört krumpli
  • 250 g liszt
  • 3 ek olaj
  • 2 csokor medvehagyma apróra vágva (kb. 200 g)
  • 1.5 tk
Recept idők

Elkészítés:

Adjuk a krumplihoz a lisztet, a sót, az olajat és a medvehagymát, és egy lisztezett deszkán gyúrjuk ruganyos, homogén állagúvá.

Egy késsel vágjuk 4-5 darabba, majd tenyérrel formázzunk mindegyikből 1,5-2 cm vastag rudakat. Vágjunk belőlük négyzet formájú párnácskákat, majd azonnal dobáljuk őket enyhén sós, forrásban lévő vízbe, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.

Mielőtt bármilyen fogáshoz felhasználjuk őket, pirítsuk le kevés olívaolajon. Ezáltal jobban kijön az ízük. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük