Puha gnocchi téli kivitelben: édesburgonyából is isteni finom
Paradicsomszósszal nyakon öntve, de zöldfűszeres vajon pirítva is mennyei lesz a gnocchi, érdemes többféleképpen kipróbálni.
Gyorsan, egyszerű hozzávalókból készülő és nem mindennapi ételt tehetsz az asztalra, ha elkészíted ezt a medvehagymás gnocchit. Az alapja egy olaszos, tojás nélkül készülő tészta, így lesz igazán puha és légies. Ebbe jön a megtisztított, szárazra törölt és apróra vágott medvehagyma, amely friss, fokhagymás ízzel dobja fel az egyszerű alapot.
Az így készült gnocchit a legtöbb gombás, zöldséges vagy húsos szószhoz vagy raguhoz felhasználhatod: remek választás például ehhez a tárkonyos gombaraguhoz.
Ha pedig kedvet kapnál a medvehagyma szedéséhez, akkor nem árt szem előtt tartani néhány fontos információt. A legfontosabbakat ebben a cikkben gyűjtöttük össze.
Adjuk a krumplihoz a lisztet, a sót, az olajat és a medvehagymát, és egy lisztezett deszkán gyúrjuk ruganyos, homogén állagúvá.
Egy késsel vágjuk 4-5 darabba, majd tenyérrel formázzunk mindegyikből 1,5-2 cm vastag rudakat. Vágjunk belőlük négyzet formájú párnácskákat, majd azonnal dobáljuk őket enyhén sós, forrásban lévő vízbe, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
Mielőtt bármilyen fogáshoz felhasználjuk őket, pirítsuk le kevés olívaolajon. Ezáltal jobban kijön az ízük.
Fotók: Getty Images