Krémes krumplisaláta majonéz nélkül: kaporral, mustárral ízesítsd
Épp olyan krémes, mint a klasszikus krumplisaláta, azonban sokkal jobban jársz vele, hiszen a majonéz elkészítésével sem kell bajlódnod.
A legegyszerűbb majonézes krumplisaláta is könnyedén feldobható, ha kiegészíted egy plusz alapanyaggal: most a szezonra való tekintettel medvehagyma került bele. A fokhagymaillatú és -ízű levelek minden ételt különlegessé tesznek, így nem szükséges melléjük sokféle fűszer.
A szósz alapja tejföl, mustár és majonéz, ha több időd van, utóbbit házilag készítsd el. Ezenkívül csak sóra, borsra és egy kevés citromlére lesz szükséged, jól áll a krumplisalátának, ha picit savanykás.
Krumpliból mindenképp főzni valót válassz, azon belül is a salátaburgonya a legjobb döntés, gyorsan puhára fő, és nem hullik darabokra.
A krumplit alaposan mossuk meg, majd bő, forrásban lévő vízben főzzük kb. 20 percig, míg megpuhul. Villával ellenőrizzük. Ha elkészült, szűrjük le, hagyjuk hűlni, majd pucoljuk meg. Vágjuk karikákra.
Amíg fő a krumpli, vágjuk össze a medvehagymát. Lehet egészen finomra, de csíkokra is, én utóbbi mellett döntöttem.
Keverjük össze egy tálban a majonézt, tejfölt, mustárt, citromlevet, sót, borsot. Forgassuk bele a medvehagymát is.
A karikákra vágott krumplit tegyük egy salátástálba, majd öntsük nyakon a szósszal. Forgassuk egybe, majd tegyük hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors