Csodaszép meggyes kevert süti: a tésztát vanília is gazdagítja

Nyomtatás
Meggyes, vaníliás kevert süti cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A csodaszép kevert sütemény elronthatatlan recept alapján készül, kezdő fakanáltanoncok is bátran összedobhatják.

A kevert sütik nagy kedvencek. Nem csak elmajszolni jó érzés őket, az elkészítésük is öröm, hisz a sütés művészetében nem annyira jártasak is bátran belevághatnak, a siker biztos. A kevert finomságok közül nagy kedvencek a gyümölccsel telepakolt változatok, ilyen a meggyes, cseresznyés, áfonyás, epres és társaik.

Így lesz még finomabb!

A meggyes kevert sütemény tésztájában a vanília is nagy szerepet kap. A legjobb, ha vaníliarúd kikapart belseje kerül a masszába, de ha túl drágának találod, akkor 2 csomag vaníliás cukorral vagy vaníliakivonattal helyettesítsd. A meggynek is jár a pluszaroma, forgasd egybe 1 teáskanál fahéjjal vagy rummal, úgy sokkal finomabb lesz a kevert sütemény.

Meggyes, vaníliás kevert süti

Meggyes, vaníliás kevert süti ct

Hozzávalók 12 szelethez

A tésztához:

  • 60 dkg meggy
  • 1 evőkanál liszt (a meggyforgatáshoz)
  • 4 darab tojás
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magja
  • 15 dkg cukor
  • 1.5 dl joghurt
  • 1.5 dl olaj
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor

A tetejére:

  • vaníliás cukor vagy porcukor szükség szerint (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet mossuk meg és magozzuk ki. Ha befőttel dolgozunk, csepegtessük le, ha pedig fagyasztottal, azt 30 perccel a használat előtt vegyük ki a mélyhűtőből.

Ezután a meggyet forgassuk egybe liszttel.

A tojásokat üssük keverőtálba, majd adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét és a cukrot. Ezután keverjük fehéredésig, utána adjuk hozzá a joghurtot és az olajat.

Egy másik tálba szitáljuk bele a lisztet, és keverjük egybe a sóval és sütőporral. Ezután apránként forgassuk egybe a tojásos keverékkel, majd adjuk hozzá az előkészített gyümölcsöt.

A tepsit (20x30 cm) béleljük ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát.

A süteményt toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és tűpróbáig süssük (a sütési idő 35-40 perc, de sütőtől függően néhány perccel kevesebb vagy több idő is szükséges lehet a tésztának).

A kész süteményt kihűlt állapotában, tetszés szerint szeleteljük fel, ha szeretnénk, szórjuk meg porcukorral vagy vaníliás cukorral.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon