
Sokkal finomabb, mint a tojásos lecsó: a török menement muszáj kipróbálni

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld
Ropogós

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag

Mennyei, nyári fügefagylalt: gép nélkül készül

Gyrostál friss zöldségekkel és házi tzatzikivel: csirkéből gyorsan kész

7 nap, 7 smoothie: frissítő, egészséges és tápláló italok minden napra

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé
Lecsós tojás vagy tojásos lecsó, mindegy, a törökök menemen-je egy szuper reggeli.
Még mindig annyira jók a paprikák és paradicsomok, hogy nem kell és nem is lehet leállni a különféle lecsók készítésével. A törökök reggelire eszik, és voltaképpen semmi különös nincs a verziójukban, mégis más, mint a miénk, pedig csak egyetlen dolog teszi a különbséget: az arányok.
Ebben az esetben pedig az arányok óriási, elmondhatatlan különbséget jelentenek. A menemen ugyanis így éppen nem egészen olyan mint egy lecsó, és nem is egészen olyan mint egy rántotta, hanem egy tökéletes félút a kettő között. Külön említendő óriási előnye, hogy ugyan eredetileg reggelinek számít, annyira gazdag, hogy ebédre és vacsorára is éppen ugyanannyira belillik, ráadásul körülbelül tíz perc alatt készül el.
Egyetlen dologra kell nagyon figyelni: nem szabad kiszárítani a tojást, akkor kell elzárni a lángot, mikor még krémes.
Menemen

Hozzávalók 2 személyre
- 1 fej vöröshagyma
- 3 darab paradicsom
- 4 darab paprika
- 4 darab tojás
- 2 csipet só
- 1 evőkanál olaj
- 1 csipet őrölt csili
Elkészítés:
A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk, a tojásokat egy kis tálba ütjük, felverjük, megsózzuk. A hagymát finomra aprítjuk. Egy serpenyőben öntjük az olajat, előbb a hagymát tesszük bele és kevergetjük pár percig, majd a paprikát, és újabb néhány perc után a paradicsomot. AMikor minden kissé összeesett, ráöntjük a tojást és elkeverjük, majd levesszük a lángról.
Fotók: Ács Bori/Sóbors