Krémes mentás latte házi sziruppal: forró ital a hideg napokra

3
Nyomtatás
mentas-latte
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A hideg napokon mi sem teszi boldogabbá a testet és a lelket, mint egy forró ital. Ezúttal egy mentás lattereceptet mutatunk, amit pofonegyszerű elkészíteni.

Egy finom, krémes és könnyen elkészíthető latte a szívet és a lelket egyaránt melengeti. Frissen főzött eszpresszó, étcsokoládé és mentaszirup keveredik egymással, amit végül egy nagy adag tejszínhab koronáz meg.

Egyszerű hozzávalókból készül, mint a mentalevél, az étcsokoládé, a tej és az eszpresszó, így könnyedén elkészítheted otthon.

Mentás latte

mentas-latte

Hozzávalók 1 adaghoz

Mentaszirup:

  • 240 ml víz
  • 200 g kristálycukor
  • 8 db mentalevél

Latte:

  • 180 ml eszpresszó
  • 240 ml tej
  • 30 g csokiszósz
  • 1 ek. mentaszirup

A díszítéshez:

  • tejszínhab
  • csokoládéforgács
  • cukorka
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsük el a szirupot.

Ehhez a kristálycukrot, a vizet és a mentaleveleket tegyük egy kis lábasba. Alacsony lángon kezdjük el melegíteni, és addig keverjük, amíg a cukor fel nem olvad.

Ha kész, vegyük le a tűzről, és hagyjuk, hogy szobahőmérsékleten kihűljön. A kihűlt szirupot tegyük jól zárható üvegbe. Hűtőben akár egy hónapig is tárolhatjuk.

Készítsük el a lattét. A tejet, a csokoládészószt és a mentaszirupot tegyük bele egy fazékba, majd alacsony lángon forraljuk fel. Ha felforrt, vegyük le a tűzről.

A tejet habosítsuk fel.

Főzzünk egy jó erős eszpresszót, majd töltsük ki egy bögrébe.

Ezután adjuk hozzá a tejhabot, majd mehet rá a díszítés.

Ízlés szerint tejszínhabbal, csokoládéforgáccsal és akár apróra tört cukorkával is meghinthetjük.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon