7 forró ital a bekuckózós estékre: a kedvenc receptjeinket mutatjuk
A téli zord időben nincs is jobb, mint elbújni a meleg lakásban, és egy bögre forró ital mellett átadni magad a lazulásnak.
Egy finom, krémes és könnyen elkészíthető latte a szívet és a lelket egyaránt melengeti. Frissen főzött eszpresszó, étcsokoládé és mentaszirup keveredik egymással, amit végül egy nagy adag tejszínhab koronáz meg.
Egyszerű hozzávalókból készül, mint a mentalevél, az étcsokoládé, a tej és az eszpresszó, így könnyedén elkészítheted otthon.
Először készítsük el a szirupot.
Ehhez a kristálycukrot, a vizet és a mentaleveleket tegyük egy kis lábasba. Alacsony lángon kezdjük el melegíteni, és addig keverjük, amíg a cukor fel nem olvad.
Ha kész, vegyük le a tűzről, és hagyjuk, hogy szobahőmérsékleten kihűljön. A kihűlt szirupot tegyük jól zárható üvegbe. Hűtőben akár egy hónapig is tárolhatjuk.
Készítsük el a lattét. A tejet, a csokoládészószt és a mentaszirupot tegyük bele egy fazékba, majd alacsony lángon forraljuk fel. Ha felforrt, vegyük le a tűzről.
A tejet habosítsuk fel.
Főzzünk egy jó erős eszpresszót, majd töltsük ki egy bögrébe.
Ezután adjuk hozzá a tejhabot, majd mehet rá a díszítés.
Ízlés szerint tejszínhabbal, csokoládéforgáccsal és akár apróra tört cukorkával is meghinthetjük.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu