Reformcsokimousse mentával: selymes desszert a hűtőből

Mentas-csokimousse-selyemtofubol-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hagyományos csokimousse-szal ellentétben ez a desszert turmixgépben is elkészíthető, az eredmény viszont ugyanolyan krémes lesz!

A hagyományos francia csokimousse egy vajjal, tejszínnel és tojással készülő desszert, és kétségkívül az egyik legfinomabb csokis édesség, ami házilag elkészíthető. Abban az esetben, ha vegánként, laktózérzékenyként vagy tojásallergiásként sem szeretnél kimaradni a jóból, akkor dobd össze ezt a reformváltozatot teljesen növényi alapanyagokból.

Mivel a desszert légies állagát a tojáshab és a habtejszín adja, egy olyan hozzávalóval kell helyettesítened, amely szintén könnyed állagú és krémes is egyben. Ez pedig nem más, mint a selyemtofu. A klasszikus tofuhoz hasonlóan szintén szójából készült termék sokkal könnyedebb és lágyabb annál, nem rögös, így turmixgépben teljesen simára dolgozható. A vele készülő desszert amellett, hogy jóval kevesebb zsírt tartalmaz, mint a hagyományos változat, kiváló fehérjeforrás is.

Mentás csokimousse

Mentas-csokimousse-selyemtofubol

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 200 g selyemtofu
  • 1 tk kakaópor
  • 100 g étcsoki (min. 70%-os)
  • 3 ek mentaszörp a leírás szerint
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A csokit tördeljük kockákra, és olvasszuk fel gőz fölött.

Tegyük minden más hozzávalóval együtt egy turmix- vagy aprítógépbe, és dolgozzuk selymesre.

Kanalazzuk poharakba, és minimum két órára tegyük a hűtőbe dermedni. Hidegen kínáljuk. 

Tipp: készítsük a mentaszörpöt is házilag az ebben a receptben leírtak szerint. Mentaszörp helyett fél teáskanál borsmentakivonatot is használhatunk, ebben az esetben azonban 2 evőkanál juharsziruppal vagy mézzel édesítsük a desszertünket.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük