
Isteni, almás csúsztatott palacsinta: vaníliafagyival kínáld
A csúsztatott palacsinta tésztája máshogy készül, mint a hagyományos verzióé, sokkal habosabb, remegősebb az állaga.
Mindenkinek van egy kriptonitja. Ha a gasztronómiát nézzük, az enyém sokáig a palacsinta volt. Ciki, nem ciki, a sütése szorongással kezdődött, majd idegrohamban végződött. Aztán megtaláltam a számomra tökéletes receptet és palacsintasütő serpenyőt, azóta pedig nem változom Hulkká, ha palacsintasütésre kerül a sor.
A finomság rengeteg változatban kipróbálható, én pedig mindig örömmel vetem bele magam, hogy leteszteljem az éppen aktuális őrületet.
A finomság elkészítése tényleg nem nehéz, csak a feltekerésnél légy türelmes, meglásd, nem lesz gond! A méteres palacsinta bármilyen töltelékkel tökéletes. A legnagyobb kedvenc a túrós, amelynek a tetejére gyümölcsök is kerülnek, majd vaníliaöntet. A feltekerése után tejszínhabbal, csokiöntettel és még gyümölcsökkel is feldíszítheted.
Rád van bízva, mivel pakolod meg, én azonban azt tanácsolom, akár két- vagy háromféle tölteléket is tesztelj le. Kend meg nutellával, pakolj rá epret és banánt, vagy próbáld ki mákkal, vaníliapudinggal és meggyel.
A palacsintát készítsük el a megszokott módon. Ide kattintva található hozzá a tökéletes recept!
Töltelék:
A túrót törjük simára a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd adjuk hozzá a habtejszínt.
A csokit vízgőz felett vagy mikróban olvasszuk fel.
Az epret mossuk meg és tetszés szerint daraboljuk fel.
Összeállítás:
Vegyünk elő egy fóliát, amit tetszőleges méretben egy nagy asztalon terítsünk ki. Erre helyezzük rá a palacsintákat 3-4 sorban úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást a lapok.
A kiterített palacsintát kenjük meg a túrókrémmel, majd tegyünk rá az eperből és locsoljuk meg az olvasztott csokival. Ezután a fólia segítségével a palacsintát tekerjük fel úgy, mintha piskótatekercset készítenénk.
Így megkapjuk a méteres palacsintát, amit tetszés szerint díszítsünk fel tejszínhabbal, csokival és eperrel. A méteres palacsintát szeletelve kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu