Csodafinom méteres palacsintatekercs: sokféle töltelékkel kipróbálhatod

2
Nyomtatás
palacsintatekercs2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Különleges és nagyon finom a méteres palacsinta, próbáld ki csokis, vaníliás, gyümölcsös vagy más töltelékkel.

Mindenkinek van egy kriptonitja. Ha a gasztronómiát nézzük, az enyém sokáig a palacsinta volt. Ciki, nem ciki, a sütése szorongással kezdődött, majd idegrohamban végződött. Aztán megtaláltam a számomra tökéletes receptet és palacsintasütő serpenyőt, azóta pedig nem változom Hulkká, ha palacsintasütésre kerül a sor.

A finomság rengeteg változatban kipróbálható, én pedig mindig örömmel vetem bele magam, hogy leteszteljem az éppen aktuális őrületet.

Légy kreatív!

A finomság elkészítése tényleg nem nehéz, csak a feltekerésnél légy türelmes, meglásd, nem lesz gond! A méteres palacsinta bármilyen töltelékkel tökéletes. A legnagyobb kedvenc a túrós, amelynek a tetejére gyümölcsök is kerülnek, majd vaníliaöntet. A feltekerése után tejszínhabbal, csokiöntettel és még gyümölcsökkel is feldíszítheted.

Rád van bízva, mivel pakolod meg, én azonban azt tanácsolom, akár két- vagy háromféle tölteléket is tesztelj le. Kend meg nutellával, pakolj rá epret és banánt, vagy próbáld ki mákkal, vaníliapudinggal és meggyel.

Méteres palacsinta

palacsintatekercs

Hozzávalók 4 személyre

Palacsinta:

  • 2 darab tojás
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 evőkanál liszt
  • 4.5 dl tej
  • 3 evőkanál olaj

Töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 2.5 dl habtejszín
  • 200 g ét- vagy tejcsokoládé
  • 20 dkg eper

Díszítés:

  • tejszínhab szükség szerint
  • csoki szükség szerint

Elkészítés:

A palacsintát készítsük el a megszokott módon. Ide kattintva található hozzá a tökéletes recept!

Töltelék:

A túrót törjük simára a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd adjuk hozzá a habtejszínt.

A csokit vízgőz felett vagy mikróban olvasszuk fel.

Az epret mossuk meg és tetszés szerint daraboljuk fel.

Összeállítás:

Vegyünk elő egy fóliát, amit tetszőleges méretben egy nagy asztalon terítsünk ki. Erre helyezzük rá a palacsintákat 3-4 sorban úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást a lapok.

A kiterített palacsintát kenjük meg a túrókrémmel, majd tegyünk rá az eperből és locsoljuk meg az olvasztott csokival. Ezután a fólia segítségével a palacsintát tekerjük fel úgy, mintha piskótatekercset készítenénk.

Így megkapjuk a méteres palacsintát, amit tetszés szerint díszítsünk fel tejszínhabbal, csokival és eperrel. A méteres palacsintát szeletelve kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon