Szaftos, csirkés-gombás raguval töltött palacsinta: tökéletes főétel

3
Nyomtatás
gombas-csirkes-palacsinta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A palacsinta nem csak desszertként áll helyt, laktató ebéd is lehet belőle attól függően, mivel töltöd meg.

A palacsinta nem csak édesen, sósan is finom, ráadásul attól függően, mivel töltöd meg, akár tartalmas ebédként is helytáll. Most egy mennyei, krémes csirkés-gombás ragut rejtettünk bele, ami egyébként nem csak palacsintatöltelékként működik, rizzsel vagy tésztával keverve is tökéletes.

Ha van otthon megmaradt palacsinta, abból készítsd, de ha nincs, akkor is érdemes nekiállni a sütésének! Alább mutatjuk a mi bevált palacsintareceptünket, de természetesen a sajátodat is használhatod, csak a cukrot hagyd ki belőle. 

A ragu is megér egy misét: fűszerek közül tárkony ízesíti, ami nagyon jól áll a csirkének és a gombának is, érdemes kipróbálni!

Csirkés raguval töltött palacsinta

gombas-csirkes-palacsinta2

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 8 db palacsinta (recept a leírásban)
  • 2 ek olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk tárkony
  • 2 db csirkemellfilé
  • ízlés szerint só, bors
  • 500 g gomba (vegyes)
  • 30 g vaj
  • 30 g liszt
  • 350 ml tej
  • 1 db biocitrom héja
  • 0.5 tk szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a palacsintát az itt olvasható recept szerint. Nagyjából 8-10 darab fog kijönni belőle.

Készítsük elő a zöldségeket: a hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le. A csirkemellfilét vágjuk kockákra. A gombát tisztítsuk meg, vágjuk vékony szeletekre.

Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, dobjuk rá a vöröshagymát. Kezdjük el dinsztelni, majd 3-4 perc múlva adjuk hozzá a fokhagymát. Szórjuk rá a tárkonyt, adjuk hozzá a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, majd keverjünk mindent egybe. Addig süssük, míg a hús ki nem fehéredik, át nem sül teljesen. Szedjük a keveréket egy tálba.

Tegyünk egy kevés olajat ugyanebbe a serpenyőbe, majd dobjuk bele a gombát. Addig süssük, míg a kiengedett folyadék el nem párolog alóla, picit meg nem pirul. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk a csirkés-hagymás alaphoz.

Egy kis lábasban olvasszuk meg a vajat, majd szórjuk rá a lisztet. 1-2 perc pirítás után öntsük fel a tejjel, közben folyamatosan kevergessük. Várjuk meg, míg besűrűsödik, majd adjuk hozzá a szerecsendiót, citromhéjat, sózzuk, borsozzuk. Öntsük a kész besamelt a csirkés-gombás alapra, keverjük vele egybe. Ezzel el is készült a töltelék.

A tölteléket kanalazzuk a palacsinták közepébe, majd tekerjük fel, vagy hajtogassuk háromszögre. Rögtön kínálhatjuk is.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon