Krémes, mexikói kukoricasaláta: jól behűtve kínáld

mkscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mexikói kukoricasaláta kicsit pikáns, nagyon frissítő, nem hiányozhat a nyári grillpartiról.

A mexikói ételek sokszínűek, nagyon izgalmasak, nem lehet velük betelni. Az ország egyik kedvelt alapanyaga a kukorica, mely az azték kultúrában jelentős szereppel bírt, az ünnepségeiken rengetegféle kukoricából készült finomságot szolgáltak fel isteneik tiszteletére. A mexikói gasztronómia nagyon izgalmasan használja fel a kukoricát, ebből készül hagyományosan a híres tortilla, szeretik grillre dobni, de levest vagy salátát is készítenek belőle.

A mexikói kukoricasaláta több változatban is hódít. Eredetileg csöves kukoricából készítik. A levágott szemeket olívaolajon megpirítják, izgalmasan fűszerezik, aztán jöhet a többi alapanyag. A saláta egyszerűbb változata konzerves kukoricából is készülhet, mellé további jellegzetes mexikói alapanyagok, lime és koriander is kerül. Ha nem félsz a merész ízektől, akkor érdemes jalapeño paprikát is darabolni a salátához, sokkal tüzesebb és izgalmasabb lesz tőle.

Mexikói majonézes kukoricasaláta

mksct

Hozzávalók 4 személyre

  • 450 g kukorica (konzerv)
  • 0.5 csokor koriander
  • 4 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál lime-lé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • chilipehely (opcionális) ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricát öntsük szűrőbe, majd lecsepegtetve mehet a keverőtálba.

A megmosott koriandert vágjuk finomra, adjuk a kukoricához a majonézzel, a lime facsart levével, a reszelt fokhagymával és a többi fűszerrel együtt. A salátát alaposan keverjük egybe, majd lefedve, tálalásig a hűtőben tároljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük