Omlós grillezett csirkemell citromos pácban: hihetetlenül puha lesz a hús
A grillezett csirkemellnek nagyon jót tesz a citromos pác, ami jól átjárja, így a hús belül sem lesz száraz.
A csirkemell egyáltalán nem száraz és unalmas, csak jól kell elkészíteni, egy fűszeres páctól nagyon ízletes, egy finom máztól pedig nagyon szaftos lesz. Ha szereted az édes és savanykás, picit csípős ízek találkozását, próbáld ki az alábbi receptet, méz és chili dominál benne.
A chili por és pehely formájában kerül a pácba, de akár friss, karikára vágott paprikával is megszórhatod a kész húst. A méz édességét almaborecettel ellensúlyozhatod, de akár citrom- vagy lime-levet is használhatsz.
Ha nincs otthon grillsütőd, 200 fokra előmelegített sütőbe told a húst, de ott több időre lesz szüksége, míg átsül.
Egy kis tálkában keverjük össze a száraz pác hozzávalóit.
A megtisztított csirkemelleket tegyük egy tálcára, majd kenjük le mindkét felüket olajjal. Szórjuk meg őket a száraz páccal, dörzsöljük a húsba, hogy mindenhol befedje.
Melegítsük elő a grillt magas fokon (200 fokra). Süssük a csirkét oldalanként 4-5 percig, míg belül is teljesen átsül.
Közben keverjük össze a máz hozzávalóit. A sütés utolsó percében kenjük le a mázzal a csirkemellek mindkét felét.
Ha maradt máz, csorgassuk a kész csirkemellre, amikor tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu