![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Mézes granola magvakkal és aszalt gyümölcsökkel: rostdús napindító
![GettyImages-584747076](https://kep.index.hu/1/0/4208/42082/420826/42082664_3212308_4a7bd991a4641abb2c20fce45130637b_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Mandula helyett dióval, kesuval, pisztáciával is gazdagíthatod, nyugodtan alakítsd ízlés szerint a receptet.
Ha rászánsz egy fél órát a granola készítésére, legalább 1 hétre megvan a reggelid, amely nemcsak finom, de még rostban is gazdag, garantáltan ellát energiával a nap további részére. A granola alapja zabpehely, ezt mézzel és olajjal kell egybekeverni, majd sütőben megsütni, hogy jó ropogós és aranyszínű legyen.
A granolába bármit keverhetsz, aszalt gyümölcsöt, magvakat, kókuszreszeléket, csokichipset, különböző fűszereket, fahéjat, gyömbért, szerecsendiót, ízlés szerint alakítsd. A zabpelyhet kókuszolajjal érdemes összekeverni, ugyanis ettől édeskésebb, gyümölcsösebb lesz az aromája, de ha nincs ilyen otthon, más, semleges ízű olajat is használhatsz.
Mézes granola
![granola2](https://kep.index.hu/1/0/4208/42083/420834/42083408_9846c39035a1a3ae8e682aca56baca94_wm.jpg)
Hozzávalók 8 adaghoz
- 320 gramm zabpehely
- 150 gramm szeletelt mandula
- 1 nagy csipet só
- 0.5 tk fahéj
- 0.25 tk gyömbér
- 120 milliliter kókuszolaj/semleges ízű növényi olaj
- 190 gramm méz
- 1 tk vaníliakivonat
- 100 gramm aszalt sárgabarack
- 50 gramm mazsola/aszalt áfonya
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Egy tálban keverjük össze a zabpelyhet, a mandulát, a sót, a fahéjat és a gyömbért.
A kókuszolajat olvasszuk meg, keverjük össze a mézzel és a vaníliával, öntsük a zabpelyhes keverékre, keverjük alaposan össze.
Öntsük az egészet az előkészített tepsire, oszlassuk el rajta, hogy egy rétegben legyen. Süssük 22-26 percig, félidőben keverjük át. Amikor aranyszínűre sült, vegyük ki a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt, keverjük bele az apróra vágott aszalt gyümölcsöket. Légmentesen zárható dobozban 1-2 hétig eláll.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!