Mézes-mustáros csirkecomb puhára sült körtével: izgalmas, laktató egytepsis fogás

körtéscsirkecomb2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hús vajpuha, a körte szinte krémes lesz a mézes-mustáros szószban, a friss zöldfűszer pedig megkoronázza az egész fogást.

Egy újabb szuper egytepsis recept, de ezúttal egy kicsit különlegesebb változattal készültünk. A csirkecombok mézes-mustáros szószban sülnek puhára, de a köret sem mindennapi, a hús édeskés körtével együtt készül. A körte mellé lilahagyma is kerül, de nyugodtan használhatsz szeletekre vágott krumplit vagy almát is.

Ha több időd van, érdemes a combokat előző este bepácolni a szószba, de ha gyorsan kell valami ebéd, az is tökéletes megoldás, ha közvetlenül sütés előtt kevered össze a húst a mézes-mustáros öntettel. Zöldfűszerek közül rozmaringot és petrezselymet használj, utóbbit csak a legvégén szórd rá. 

Mézes-mustáros csirkecomb körtével

körtéscsirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 darab csirkecomb
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál dijoni mustár
  • 80 gramm méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • 0.5 teáskanál rozmaring
  • 4 darab körte
  • 1 fej lilahagyma
  • étolaj (tepsit kikenni)
  • friss petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjünk ki olajjal egy 23x33 centis tepsit vagy sütőtálat. 

Az olívaolajat, a mustárt, a mézet és a zúzott fokhagymát keverjük össze, ízesítsük sóval és borssal. A körtét vágjuk szeletekre, a lilahagymát pucoljuk meg, vágjuk négy részbe. A combokat mossuk meg, töröljük szárazra, majd sózzuk, borsozzuk.

Tegyük a combokat az előkészített tepsibe, hagyjunk köztük egy kevés helyet. A combok közé tegyünk a körteszeletekből és a lilahagymából. Öntsük rájuk a mézes-mustáros szószt, forgassuk át benne az alapanyagokat. Tegyünk 2 evőkanálnyi vizet is a tepsibe. Szórjunk a combok tetejére rozmaringot, majd fedjük le alufóliával a tepsit és toljuk a sütőbe.

Süssük a combokat 30 percig, majd fordítsuk meg őket, fólia nélkül tegyük vissza további 20 percre. Ha elkészült, friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük