Mézes-mustáros csirkecomb puhára sült körtével: izgalmas, laktató egytepsis fogás
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag
Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka
6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára
A hús vajpuha, a körte szinte krémes lesz a mézes-mustáros szószban, a friss zöldfűszer pedig megkoronázza az egész fogást.
Egy újabb szuper egytepsis recept, de ezúttal egy kicsit különlegesebb változattal készültünk. A csirkecombok mézes-mustáros szószban sülnek puhára, de a köret sem mindennapi, a hús édeskés körtével együtt készül. A körte mellé lilahagyma is kerül, de nyugodtan használhatsz szeletekre vágott krumplit vagy almát is.
Ha több időd van, érdemes a combokat előző este bepácolni a szószba, de ha gyorsan kell valami ebéd, az is tökéletes megoldás, ha közvetlenül sütés előtt kevered össze a húst a mézes-mustáros öntettel. Zöldfűszerek közül rozmaringot és petrezselymet használj, utóbbit csak a legvégén szórd rá.
Mézes-mustáros csirkecomb körtével
Hozzávalók 4 személyre
- 8 darab csirkecomb
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál dijoni mustár
- 80 gramm méz
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- 0.5 teáskanál rozmaring
- 4 darab körte
- 1 fej lilahagyma
- étolaj (tepsit kikenni)
- friss petrezselyem
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjünk ki olajjal egy 23x33 centis tepsit vagy sütőtálat.
Az olívaolajat, a mustárt, a mézet és a zúzott fokhagymát keverjük össze, ízesítsük sóval és borssal. A körtét vágjuk szeletekre, a lilahagymát pucoljuk meg, vágjuk négy részbe. A combokat mossuk meg, töröljük szárazra, majd sózzuk, borsozzuk.
Tegyük a combokat az előkészített tepsibe, hagyjunk köztük egy kevés helyet. A combok közé tegyünk a körteszeletekből és a lilahagymából. Öntsük rájuk a mézes-mustáros szószt, forgassuk át benne az alapanyagokat. Tegyünk 2 evőkanálnyi vizet is a tepsibe. Szórjunk a combok tetejére rozmaringot, majd fedjük le alufóliával a tepsit és toljuk a sütőbe.
Süssük a combokat 30 percig, majd fordítsuk meg őket, fólia nélkül tegyük vissza további 20 percre. Ha elkészült, friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Fotó: Getty Images