Aranybarna csirkecombok mézes-narancsos pácban sütve - Nagyon omlós lesz a hús
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nem elég, hogy laktató, még izgalmas ízkombináció is a csirke összepárosítása naranccsal és mézzel.
A gyümölccsel sült hús mindig különlegesebb, mint a sima zsiradékban készült, hiszen a hús átveszi a gyümölcs édes aromáját, a levétől szaftos és puha is marad. A hús bőre viszont ropogósan finom, amit úgy érhetsz el, ha egy kevés mézet csorgatsz rá.
A csirkének egyébként nagyon jót tesz, ha zöldségekkel sütöd együtt, abból is az édesebb fajtákkal, mint például répával. Az édes mellett a savanykásabb ízek is illenek a csirkéhez, érdemes kipróbálnod citrusfélékkel együtt is. Nyugodtan kísérletezz naranccsal, citrommal, lime-mal, ilyenkor télen nagyon jól fognak esni ezek az ízek.
Mézes-narancsos pácban sült csirkecomb
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab csirkecomb (alsó, felső)
- 2 darab narancs
- 2 evőkanál méz
- 1 fej lilahagyma
- 1 fej fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- ízlés szerint só
- 2 darab rozmaring (ág)
Elkészítés:
A csirkecombokat alaposan tisztítsuk meg, majd sózzuk meg alaposan. Egy tepsibe öntsünk egy kevés olajat, majd fektessük bele a combokat.
Az egyik narancsot facsarjuk ki, keverjük össze a mézzel, majd a fele adaggal locsoljuk meg a húst.
A másik narancsot vágjuk szeletekre. Tegyük rá a fokhagymagerezdeket (nem kell megpucolni), a negyedekbe vágott lilahagymát, fektessük mellé a rozmaringot, majd tegyük a hűtőbe egy órára.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Alufólia alatt süssük a húst 30 percig, utána vegyük le a fóliát, majd kenjük át a húsokat a mézes-narancsos pác másik felével. Tegyük a tepsibe a narancs- és hagymagerezdeket is. Süssük további 20 percet, amíg megpirulnak.
Fotó: Getty Images