
Egytepsis csirkecomb puha krumplival és édeskés répával - Együtt sül a körettel

Pár perc munkával is laktató vacsorát készíthetsz, az egytepsis recepteknél nem találsz egyszerűbbet.
Az egytepsis recepteket mindenki szereti, hiszen csak mindent elő kell készíteni, tepsibe szórni, majd mehet is a sütőbe a laktató fogás. Nagy előnye még, hogy a hús és a köret együtt, egyszerre sül, mire elkészül a - jelen esetben - csirkecomb, addigra a zöldségek is megpuhulnak.
A szokásos krumpliköretet most egy kis répával dobtuk fel - az édekés sült répa nagyon jól passzol a burgonyához, tökéletesen kiegészítik egymást. Természetesen más zöldség is mehet a tepsibe, a csiperkegomba és a lilahagyma is szuper választás.
Az egytepsis fogást egy fokhagymás, majonézes szósz és egy kis chilis fűszerkeverék dobja fel, a majonéztől sokkal puhább és szaftosabb lesz a hús, ráadásul picit az ízét is átveszi a csirkecomb és a köret.
Egytepsis csirkecomb

Hozzávalók 6 adaghoz
Alap:
- 1 kilogramm krumpli
- 3 darab répa
- 6 darab csirkecomb
Szósz:
- 60 gramm majonéz
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál petrezselyem (friss)
- 1.5 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors
- 0.25 teáskanál chilipor
- 0.5 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a majonézt, az olvasztott vajat, az olajat, a reszelt fokhagymát és az összeaprított petrezselymet.
Egy kis tálban keverjük össze a sót, borsot, chilit és a paprikát.
A krumplit pucoljuk meg, majd negyedeljük, ha nagy volt a krumpli, nyolcadolhatjuk is. Öblítsük át a krumplit, majd szárítsuk meg papírtörlőn. A répákat pucoljuk meg, majd vágjuk 3-4 darabba.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Borítsuk a krumplit és a répát egy jénaiba vagy kerámia sütőtálba, tegyük közéjük a combokat is. Öntsük a majonézes szószt a húsra és a zöldségekre, keverjük alaposan át, hogy mindenhol befedje őket. Szórjuk rá a fűszerkeveréket is, azzal is keverjük alaposan össze.
Toljuk a combokat a sütőbe, 50-60 percig süssük őket, az utolsó 5 percben, ha van a sütőn grillfunkció, pirítsuk kicsit meg őket.
A jénaiban maradt szósszal meglocsolva tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!