
Egytepsis csirkecomb puha krumplival és édeskés répával - Együtt sül a körettel

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás
Ropogós

Káprázatos házi körtelekvár: a vaníliától édes és illatos

Toszkán babos szendvics: indítsd a napot olasz módra

Áfonyás pohárdesszert citromkrémmel: mutatós desszert fél órán belül

Laktató karfiolsaláta sütőben sült zöldségekből: tápláló köret vagy ebéd

Krémes spenótos gnocchi gombával: egyserpenyős receptet mutatunk
Pár perc munkával is laktató vacsorát készíthetsz, az egytepsis recepteknél nem találsz egyszerűbbet.
Az egytepsis recepteket mindenki szereti, hiszen csak mindent elő kell készíteni, tepsibe szórni, majd mehet is a sütőbe a laktató fogás. Nagy előnye még, hogy a hús és a köret együtt, egyszerre sül, mire elkészül a - jelen esetben - csirkecomb, addigra a zöldségek is megpuhulnak.
A szokásos krumpliköretet most egy kis répával dobtuk fel - az édekés sült répa nagyon jól passzol a burgonyához, tökéletesen kiegészítik egymást. Természetesen más zöldség is mehet a tepsibe, a csiperkegomba és a lilahagyma is szuper választás.
Az egytepsis fogást egy fokhagymás, majonézes szósz és egy kis chilis fűszerkeverék dobja fel, a majonéztől sokkal puhább és szaftosabb lesz a hús, ráadásul picit az ízét is átveszi a csirkecomb és a köret.
Egytepsis csirkecomb

Hozzávalók 6 adaghoz
Alap:
- 1 kilogramm krumpli
- 3 darab répa
- 6 darab csirkecomb
Szósz:
- 60 gramm majonéz
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál petrezselyem (friss)
- 1.5 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors
- 0.25 teáskanál chilipor
- 0.5 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a majonézt, az olvasztott vajat, az olajat, a reszelt fokhagymát és az összeaprított petrezselymet.
Egy kis tálban keverjük össze a sót, borsot, chilit és a paprikát.
A krumplit pucoljuk meg, majd negyedeljük, ha nagy volt a krumpli, nyolcadolhatjuk is. Öblítsük át a krumplit, majd szárítsuk meg papírtörlőn. A répákat pucoljuk meg, majd vágjuk 3-4 darabba.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Borítsuk a krumplit és a répát egy jénaiba vagy kerámia sütőtálba, tegyük közéjük a combokat is. Öntsük a majonézes szószt a húsra és a zöldségekre, keverjük alaposan át, hogy mindenhol befedje őket. Szórjuk rá a fűszerkeveréket is, azzal is keverjük alaposan össze.
Toljuk a combokat a sütőbe, 50-60 percig süssük őket, az utolsó 5 percben, ha van a sütőn grillfunkció, pirítsuk kicsit meg őket.
A jénaiban maradt szósszal meglocsolva tálaljuk.
Fotó: Getty Images