Húsvéti linzer selymes citromkrémmel töltve: tojás alakú a jópofa süti
Az omlós vajas tésztán terül el a lágy citromkrém, nem csak finom, nagyon mutatós is lesz a húsvéti linzer.
Ha a tökéletes zöldségköretet keresed, akkor megtaláltad: ezzel a gyors répás variációval rengeteg dicséretet bezsebelsz majd. Nagyon könnyű elkészíteni, hiszen nem igényel darabolást, a munka oroszlánrészét pedig a sütő végzi.
A répák a sütőben krémesre és puhára sülnek, a mézes máz pedig kissé karamelles állagot kap, ezért meglepetésként kissé roppanósak is lesznek. A felhasznált fűszerek pedig remekül kiegészítik a répa mézédes ízét.
A recept a klasszikus sárgarépával is tökéletesen működik, de ha a lenyűgöző hatás a célod, akkor válassz színes szivárványrépát.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A mázhoz keverjük össze a mézet, az olívaolajat, a koriandert, a köményt, a sót és a borsot.
A répákat alaposan mossuk meg, és vágjuk le a száraikat. Töröljük szárazra, helyezzük őket a tepsibe, és locsoljuk meg a mézes keverékkel. Forgassuk át őket, hogy minden oldalukat befedje a máz.
Tegyük a sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük puhára. Tetszőleges friss zöldfűszerrel, joghurttal, citromlével kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu