
Vajpuha, mézes-szójaszószos csirkecomb: a sütő végzi a munkát

A puhára sült csirkecomb egyszerre édes és sós mázat kap a nyakába, sokkal finomabb és szaftosabb is lesz.
Egyszerű, de nagyszerű – lehet, hogy klisé, de tényleg igaz ez az állítás erre a receptre, semmi munkával készül, elronthatatlan, mégis mennyei. Az idő nagy részét a sütőben tölti a comb, neked pedig csak meg kell várnod, míg készre sül, aztán már kínálhatod is.
A hús a máztól lesz különleges, mézes szójaszósz borítja, egyszerre édes, sós és savanykás ruhát kap a comb. A fokhagymával se spórolj, ha szereted az ízét. A tálalást is nyugodtan felturbózhatod, érdemes szezámmaggal megszórni a húst – amit akár előtte meg is piríthatsz száraz serpenyőben –, de friss korianderlevelekkel is díszítheted.
Mézes-szójaszószos sült csirkecomb

Hozzávalók 6 darabhoz
Alap:
- 1 kilogramm csirkecomb (alsó vagy felső)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- szezámmag (a tetejére)
Máz:
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál almaborecet
- 1 tk olaj
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy mélyebb tepsit sütőpapírral.
Keverjük össze egy kis tálkában a máz hozzávalóit, a fokhagymát reszelve adjuk hozzá.
A csirkecombokat, ha szükséges, tisztítsuk meg. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk négy részbe, majd szedjük rétegeire.
A combokat tegyük a bőrös felükkel lefelé a tepsibe, szórjuk köréjük a hagymacikkelyeket. Öntsük rá a mázat, hogy mindenhova jusson belőle, forgassuk vele össze.
Toljuk a sütőbe 50-60 percre, félidőnél forgassuk át a combokat. Akkor jó, amikor a comb puha, a bőre aranybarna, a máz pedig ragacsos.
A combokat forgassuk meg a mázban, kanalazzuk rá, majd szezámmaggal megszórva tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!