Pihe-puha mézeskalácsos kocka: kevert tészta az alapja

6
Nyomtatás
mezeskalacsos-kocka
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A kevert süti látványra egyszerűnek tűnik, az íze azonban fenomenális, jól érződnek benne az ünnep kedvenc aromái.

kevert sütiknek mindig nagy sikerük van: vendégvárónak is tökéletesek, de akár az ünnepi desszertek listájára is fel lehet őket venni, hisz nagyon egyszerűek, mégis finomak. Az egyik ilyen csodasüti a mézeskalácsos kocka, mely szerény megjelenéssel bír, az íze azonban fantasztikus. Benne van minden olyan fűszer, ami hozzátartozik a karácsonyhoz (fahéj, gyömbér és mézeskalács-fűszerkeverék.)

Így is lehet

A receptben egy-két hozzávalót érdemes variálni. Kakaó helyett darált dió, mandula vagy mogyoró is mehet a masszába. A sütiben érett banán is szerepet kap, melynek köszönhetően szaftos lesz a tésztája, akár napok múlva is, illetve a gyümölcs édeskés íze is jól érvényesül. Banán helyett sütőtökpürével is kipróbálhatod a kevert sütit. Ha szeretnéd, vágd félbe a kihűlt tésztát, és töltsd meg lekvárral vagy vaníliakrémmel.

Mézeskalácsos kocka

Mézeskalácsos kocka ct

Hozzávalók 16 szelethez

  • 1 darab banán
  • 8 dkg puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 darab tojás
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 8 dkg kakaó
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 2 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 180 g joghurt
  • porcukor a szóráshoz ízlés szerint (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 160 fokosra, a formát (20x20 centiméter) béleljük ki sütőpapírral.

A banánt pucoljuk meg, majd villával törjük pépesre.

A puha vajat a cukorral keverjük fehéredésig, majd adjuk hozzá a banánt. Ezután keverjük hozzá a tojásokat egyenként.

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót, szódabikarbónát, sütőport, kakaót, fahéjat, gyömbért és a mézeskalács-fűszerkeveréket. Ezután a száraz és a nedves hozzávalókat keverjük alaposan össze, közben a joghurtot is dolgozzuk hozzá.

Az alaposan kikevert tésztát simítsuk az előkészített formába, majd toljuk a sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre. (A sütésnél tűpróbát alkalmazzunk.)

A kész süteményt tetszés szerint felvágva kínáljuk, ha szeretnénk, porcukorral is meghinthetjük.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon