
Mézzel sült körte ropogós magvakkal: hideg joghurttal a legfinomabb

A körte, a méz és a dió kombinációja mindig nyerő, hát még akkor, ha görög joghurt is kerül a képletbe.
Ha valami egyszerű desszertre vágysz, amivel nem kell sokat bíbelődni, mégis isteni, ez a mézzel sült körte a tökéletes választás. Összvissz annyi a dolgod, hogy a körtéket félbevágd, meglocsold fahéjas mézzel, szórj rájuk magvakat, majd betedd a sütőbe. Krémes, édes lesz a gyümölcs, melegen, rögtön érdemes kínálni.
Ha tovább fokoznád az izgalmakat, hideg görög joghurtot kanalazz mellé, tökéletes lesz az összhatás. Akár még ünnepi asztalon is megállja a helyét így a desszert, és senki meg nem mondja majd, hogy csak 10 perc munkád volt vele.
Mézzel sült körte

Hozzávalók 8 darabhoz
- 4 darab érett körte
- 0.5 tk fahéj
- 2 ek méz
- 60 gramm dió/mandula/mogyoró
- joghurt (a tálaláshoz)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A körtéket mossuk meg, majd vágjuk félbe. A magházukat vájjuk vagy kanalazzuk ki, de a szárukat hagyjuk rajtuk. Tegyük a félbevágott körtéket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A fahéjat és a mézet keverjük össze.
Tegyünk a magvakból minden körte belsejébe/tetejére, majd locsoljuk meg őket a fahéjas mézzel.
Toljuk a sütőbe 30 percre.
Még melegen, friss, hideg joghurttal kínáljuk. Pluszban még mézzel is meglocsolhatjuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!