A tejhez keverjük hozzá a cukrot és a vanília kikapart belsejét, majd alacsony láng felett főzzük forrásig.
A tojásokat válasszuk szét.
A tojássárgáját 1-2 evőkanálnyi forró tejjel keverjük simára, majd adjuk hozzá a felforralt tejhez, és alacsony láng felett folyamatosan keverve főzzük sűrűre.
A tojásfehérjét a sóval és a citromlével verjük kemény habbá.
Vegyünk elő egy mikrozható lapostányért, és erre a tányérra helyezzünk kanál segítségével a tojásfehérjehabból galuskákat.
A galuskákat tegyük mikróba, majd indítsuk el a legmagasabb hőfokon, és mindkét oldalán mikrózzuk 30-40 másodpercig (1 perc is lehet).
A vaníliasodóra szedjük rá a habgaluskákat, majd tegyük hűtőbe, és jó hidegre behűtve kínáljuk.