Mennyei, krémes madártej: mikróban készül a habgaluska

2
Nyomtatás
Mikrós madártej cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A madártej retró édesség, amit jó hidegen behűtve kínálj, így egyszerűen mennyei!

A finomságot nem nehéz elkészíteni, mégis nagyon könnyen elronthatod. A lényeg a figyelem: a tejet folyamatosan alacsony láng felett tartsd, és járjon a kezed, hogy sűrű legyen a sodó.

A desszertbe mutatós habgaluska is kerül, amelynek az elkészítése szintén okozhat meglepetést. Hagyományosan vízben vagy tejben főzik készre, de mi most egy olyan receptet ajánlunk, amelyben a mikróban nyeri el végleges formáját. A tojásfehérjéhez érdemes citromlevet vagy ecetet adni, kinek mi a szimpatikus, mert ezektől szebb lesz a galuska fénye, és méretesebb finomságnak lehet örülni.

Mikrós madártej

Mikrós madártej ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 liter tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 egész vaníliarúd
  • 10 darab tojás
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A tejhez keverjük hozzá a cukrot és a vanília kikapart belsejét, majd alacsony láng felett főzzük forrásig.

A tojásokat válasszuk szét.

A tojássárgáját 1-2 evőkanálnyi forró tejjel keverjük simára, majd adjuk hozzá a felforralt tejhez, és alacsony láng felett folyamatosan keverve főzzük sűrűre.

A tojásfehérjét a sóval és a citromlével verjük kemény habbá.

Vegyünk elő egy mikrozható lapostányért, és erre a tányérra helyezzünk kanál segítségével a tojásfehérjehabból galuskákat.

A galuskákat tegyük mikróba, majd indítsuk el a legmagasabb hőfokon, és mindkét oldalán mikrózzuk 30-40 másodpercig (1 perc is lehet).

A vaníliasodóra szedjük rá a habgaluskákat, majd tegyük hűtőbe, és jó hidegre behűtve kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon