30 perces milánói csirke: parmezán sajt kerül a bundába

11
Nyomtatás
milanoi-csirke
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A rohanó hétköznapok igazi megmentője a csirkemell. Sokféleképpen variálható és gyorsan elkészíthető, akárcsak ez a ropogós, parmezános és zsemlemorzsás bundában sült, szaftos milánói változat is.

A rántott húst senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen a magyar konyha egyik alapétele. Ezt azonban nem szégyen továbbcizellálni, például úgy, hogy a csirkemellfilét egy zsemlemorzsás-parmezános bundába csomagoljuk.

Ezt a fogást mindössze fél órába telik elkészíteni, pedig egy nagyon komplex étel, főleg egy finom saláta, krumplipüré vagy hasábburgonya mellé, néhány karika citrommal.

Milánói csirke

milanoi-csirke

Hozzávalók 4 személyre

A bundás csirkemellhez:

  • 2 db csirkemell

A bundához:

  • 170 g zsemlemorzsa
  • 30 g parmezán
  • 0.5 tk. bors
  • 60 g búzaliszt
  • 1 tk.
  • 2 db tojás
  • 1 ek. víz

A sütéshez:

  • 3 tk. olívaolaj
  • 2 ek. sózatlan vaj

A tálaláshoz:

  • 4 szelet citrom
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket filézzük ki, hogy 4 vékony szeletet kapjunk.

Egy közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet és a sót.

Egy másik tálban enyhén verjük fel a tojásokat egy evőkanál vízzel.

Ezután egy harmadik tálban keverjük össze a zsemlemorzsát, a reszelt parmezánt, a fekete borsot és negyed teáskanál sót.

A következő lépés a hús bepanírozása. Egyszerre csak egy filével dolgozzunk.

Először mindkét oldalukat mártsuk bele a lisztbe, utána a tojásba, végül pedig a zsemlemorzsás keverékbe. Ezt utána ismételjük meg, ugyanis ettől lesz igazán ropogós a milánói csirke. Vagyis a dupla panírozástól.

A kész csirkemellszeleteket tegyük félre egy tányérra.

Ha mindet beöltöztettük, 1,5 teáskanál olívaolajat hevítsünk fel egy nagy serpenyőben, közepes lángon.

Adjunk hozzá 2 szelet húst, és süssük az egyik oldalukat kb. 3 perc alatt aranybarnára.

Ezután jön a trükk: fordítsuk meg a szeleteket, és adjunk a serpenyőhöz 1 evőkanál vajat.

Kb. 2-3 percig süssük a csirkemellet közepes lángon, a vajban.

A kész szeleteket szedjük papírtörlőre, és hintsük meg 2 csipet sóval.

A serpenyőt ezután töröljük szárazra, majd ismételjük meg a folyamatot a maradék 1,5 teáskanál olívaolajjal az egyik oldalon, a másikon pedig a maradék 1 evőkanál vajjal, a végén pedig sózzuk meg.

A szeleteket tegyük tányérra, majd szeleteljük fel a citromot, és ízlés szerint helyezzük el a tányéron azokat is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon