Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
A jól megszokott rántott hús bundája kap egy kis extrát, amitől sokkal ízletesebb. Kínáld valamilyen körettel, vagy készíts belőle szendvicset.
A rántott húst senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen a magyar konyha egyik alapétele. Ezt azonban nem szégyen továbbcizellálni, például úgy, hogy a csirkemellfilét egy zsemlemorzsás-parmezános bundába csomagoljuk.
Ezt a fogást mindössze fél órába telik elkészíteni, pedig egy nagyon komplex étel, főleg egy finom saláta, krumplipüré vagy hasábburgonya mellé, néhány karika citrommal.
A csirkemelleket filézzük ki, hogy 4 vékony szeletet kapjunk.
Egy közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet és a sót.
Egy másik tálban enyhén verjük fel a tojásokat egy evőkanál vízzel.
Ezután egy harmadik tálban keverjük össze a zsemlemorzsát, a reszelt parmezánt, a fekete borsot és negyed teáskanál sót.
A következő lépés a hús bepanírozása. Egyszerre csak egy filével dolgozzunk.
Először mindkét oldalukat mártsuk bele a lisztbe, utána a tojásba, végül pedig a zsemlemorzsás keverékbe. Ezt utána ismételjük meg, ugyanis ettől lesz igazán ropogós a milánói csirke. Vagyis a dupla panírozástól.
A kész csirkemellszeleteket tegyük félre egy tányérra.
Ha mindet beöltöztettük, 1,5 teáskanál olívaolajat hevítsünk fel egy nagy serpenyőben, közepes lángon.
Adjunk hozzá 2 szelet húst, és süssük az egyik oldalukat kb. 3 perc alatt aranybarnára.
Ezután jön a trükk: fordítsuk meg a szeleteket, és adjunk a serpenyőhöz 1 evőkanál vajat.
Kb. 2-3 percig süssük a csirkemellet közepes lángon, a vajban.
A kész szeleteket szedjük papírtörlőre, és hintsük meg 2 csipet sóval.
A serpenyőt ezután töröljük szárazra, majd ismételjük meg a folyamatot a maradék 1,5 teáskanál olívaolajjal az egyik oldalon, a másikon pedig a maradék 1 evőkanál vajjal, a végén pedig sózzuk meg.
A szeleteket tegyük tányérra, majd szeleteljük fel a citromot, és ízlés szerint helyezzük el a tányéron azokat is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu