Így lesz a legfinomabb a héjában sült burgonya: krémes lesz a sütőben
A kívül ropogós, belül krémesre sült burgonyát nassolhatod magában, valamilyen mártogatóssal, és köretként is kínálhatod.
Ki szereti a sült krumplit? Hát persze, hogy jó sokan rajongunk az aranybarnára sült hasábért, mely köretként és magában, mártogatóssal kínálva is remek választás. A sült krumpli elkészítése nem nehéz, elrontani sem lehet igazán, de ha betartasz néhány fontos szabályt, akkor a tiéd lehet a legfinomabb.
Először is, ha sült krumpli a menü, akkor mindig annak megfelelő, C típusú burgonyát válassz, másodszor, mindig bő olajban süsd. Mivel senki sem egyforma, így a konyhában is más szabályok szerint működünk. Vannak, akik a hasábokat az olajba helyezés előtt bő, sós vízben félpuhára főzik, míg mások tepsiben pirítják kicsit, de egyik sem kötelező.
Ha fel szeretnéd tölteni a mélyhűtőt egy kis házi sült krumplinak valóval, akkor bátran állj neki, nem nehéz. A hasábokra vágott krumplit bő, forrásban lévő vízben 5-10 perc alatt főzd félpuhára, majd tedd hideg vízbe, utána egy tiszta konyharuhára terítve várd meg, míg megszárad. Ezután a hasábokat helyezd fagyasztózacskóba, címkézd fel és rakd a mélyhűtőbe. Amikor pedig kell, bő olajban süsd meg a ropogós burgonyát. Az előkészített krumpli a mélyhűtőben 1 hónapig tárolható.
A megtisztított burgonyát hosszában vágjuk másfél centi vastag szeletekre, majd ezeket vágjuk hasábokra. Ezután a burgonyát bő olajban süssük aranybarnára.
A sót, fokhagyma-granulátumot és a fűszerpaprikát keverjük egybe, majd szórjuk rá a kész sült krumplira, alaposan forgassuk egybe.
A kész sült krumplit kínáld hamburger vagy rántott hús mellé, de mártogatóssal is nagyon finom.
Mártogatós
A tejfölt keverjük egybe a sóval, borssal, citromlével és fokhagymával.
Fotó: Getty Images