Kívül ropogós, belül omlós a lengyel rántott hús: tejben pácolják

Lengyel rántott hús cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A lengyel rántott hús vajpuha és ízletes, mely bármilyen körettel kínálva fantasztikus, de szendvicsbe pakolva is tökéletes.

A rántott hús örök kedvenc, mely nem csak a magyarok étrendjében tölt be fontos szerepet, a legtöbb nemzet saját változattal büszkélkedhet. Ha te is a rántotthús-rajongók táborát erősíted, akkor a klasszikus változat mellett érdemes megkóstolnod a japánok, koreaiak, argentinok vagy az olaszok frissensültjét. Ennyivel azonban nem ér véget a rántott választék, bőven találni még ízletes recepteket.

A lengyel konyhában sok olyan finomság található, mely kis hazánk étlapján is szerepel. Igaz, nem teljesen egyformák ezek a receptek. Itt van például a rántott hús, amit ugyanúgy szeretnek, csak ők panírozás előtt hagymás, fokhagymás tejben pihentetik a húst, így sokkal ízletesebb és omlósabb textúrát kap.

A lengyel rántott hús tájegységenként eltérő, van olyan recept, amelyben tojás, tej, majonéz és kapor keverékében pihentetik a húst, majd zsemlemorzsába forgatva sütik aranybarnára.

Lengyel rántott hús

Lengyel rántott hús ct

Hozzávalók 8 szelethez

  • 8 szelet sertéskaraj
  • só ízlés szerint
  • 2 bögre tej
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 bögre liszt
  • 3 darab tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A húst klopfoljuk vékonyra, és mindkét oldalán fűszerezzük sóval.

A tejet mérjük tálba, majd tegyük bele a megtisztított hagymát félbevágva, a fokhagymát pedig zúzva. Ebbe áztassuk bele a karajszeleteket néhány órára vagy egy éjszakára.

A pihentetés után a húst panírozzuk be a megszokott módon: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Ezután bő olajban süssük aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük