A rántott hús örök kedvenc, mely nem csak a magyarok étrendjében tölt be fontos szerepet, a legtöbb nemzet saját változattal büszkélkedhet. Ha te is a rántotthús-rajongók táborát erősíted, akkor a klasszikus változat mellett érdemes megkóstolnod a japánok, koreaiak, argentinok vagy az olaszok frissensültjét. Ennyivel azonban nem ér véget a rántott választék, bőven találni még ízletes recepteket.
A lengyel konyhában sok olyan finomság található, mely kis hazánk étlapján is szerepel. Igaz, nem teljesen egyformák ezek a receptek. Itt van például a rántott hús, amit ugyanúgy szeretnek, csak ők panírozás előtt hagymás, fokhagymás tejben pihentetik a húst, így sokkal ízletesebb és omlósabb textúrát kap.
A lengyel rántott hús tájegységenként eltérő, van olyan recept, amelyben tojás, tej, majonéz és kapor keverékében pihentetik a húst, majd zsemlemorzsába forgatva sütik aranybarnára.
Hozzávalók
8 szelethez
- 8
szelet
sertéskaraj
- só ízlés szerint
- 2
bögre
tej
- 1
fej
hagyma
- 2
gerezd
fokhagyma
- 1
bögre
liszt
- 3
darab
tojás
- 2
bögre
zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
- Elkészítési idő: 35 perc
- Előkészítési idő: 25 perc
- Pihentetési idő: 3-4 óra
Elkészítés:
A húst klopfoljuk vékonyra, és mindkét oldalán fűszerezzük sóval.
A tejet mérjük tálba, majd tegyük bele a megtisztított hagymát félbevágva, a fokhagymát pedig zúzva. Ebbe áztassuk bele a karajszeleteket néhány órára vagy egy éjszakára.
A pihentetés után a húst panírozzuk be a megszokott módon: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Ezután bő olajban süssük aranybarnára.