Corn flakes bundában sült csirkemell: a bunda jó fűszeres és ropogós

Corn flakes bundában sült csirkemell cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az aranybarnára sült csirkemell bundáját zsemlemorzsa helyett reggelizőpehely borítja. A textúrája ettől extra ropogós, a fűszerektől pedig sokkal ízletesebb.

A frissensült örök kedvenc, mely a hagyományos verzió helyett rengeteg izgalmas változatban próbálható ki. A klasszikus zsemlemorzsás ruhát érdemes elhagyni, és valami egyszerű, mégis különleges dologgal helyettesíteni. Ilyen a reggelizőpehely, amely finomra darálva vagy durvára törve is szuperül rátapad a hússzeletekre.

Hogy ízben is kiemelkedő legyen a finomság, a kukoricapelyhet fűszerezd bátran. Ez a fajta panír csirkemellen a legjobb, igaz, csirkecombon és -szárnyán is ki lehet próbálni, de ezeknél a húsrészeknél vigyázni kell a sütésnél. A csontos húsoknak több idő kell, így a kukoricapehely könnyen megéghet.

A gusztusos hússzelet bármilyen körettel kínálva tökéletes, és még pompás szendvicset is készíthetsz belőle.

Corn flakes bundában sült csirke

Corn flakes bundában sült csirkemell ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg csirkemell
  • só ízlés szerint
  • 400 g corn flakes
  • 1 bögre liszt
  • 3 darab tojás
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál vöröshagyma-granulátum
  • 1 teáskanál chilipehely (opcionális)
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A húst szeleteljük fel tetszőlegesen, ha szükségesnek érezzük, kicsit klopfoljuk ki. Ezután a szeleteket sózzuk le, és tegyük hűtőbe 30 percre pihenni.

A corn flakest konyhai robotgépben aprítsuk simára, vagy tegyük zacskóba, és sodrófa segítségével törjük össze.

A hús panírozásához szükséges alapanyagokat készítsük elő: a lisztet öntsük tálba, egy másikban a tojásokat verjük fel, a harmadikba pedig tegyük az összetört corn flakest. A kukoricapehelyhez a fűszereket (őrölt fekete bors, Cayenne-bors, fokhagyma-granulátum, vöröshagyma-granulátum, chilipehely) is forgassuk hozzá.

A hússzeleteket panírozzuk be. Először forgassuk meg a lisztben, majd mártsuk a tojásba, végül a corn flakesbe hempergessük bele.

A bepanírozott szeleteket bő, forró olajban süssük szép aranybarnára.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük