Mogyorókrémes, lekváros rakott palacsinta: tortának is beillik

6
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Szerintem a maradi közhiedelmekkel ellentétben nincs férfiasabb dolog, mint egy konyhában forgó pasi, az enyém mégis keveset mozog a tűzhely körül, de ha mégis megteszi, akkor általában palacsintát süt.

Idén a hatéves szülinapjára a középső gyerekünk azt kérte, hogy az apja süssön tortát. Mivel az apja sütőtudománya a palacsintánál kezdődik és ott rögtön le is zárul, nem volt nagyon nagy kérdés, milyen tortát fog sütni. A férfi ösztönlény, nem sokat teketóriázik, nem olvasgat utána recepteknek, nem gondolkozik arányokon, csak serpenyőt vesz elő, tojást tör és csinálja.

A palacsintatorta megszületése

Így készült el minden idők egyik talán legnagyobb sikert arató szülinapi tortája, rémisztően sok mogyorókrémmel és friss baracklekvárral, a gyerekzsúr mindent felülmúló sztárja.

Nem csúsztatott, rakott

Pedig nem pont úgy készült, ahogyan a csúsztatott palacsintának kellett volna, elkészítője nem bíbelődött külön a tojáshab felverésével, inkább a kellő mennyiségű töltelék biztosítására koncentrált. Nevezzük ezért hát ezt a művet inkább rakott palacsintának és senkit sem sértünk meg, de a lényeg, hogy elképesztően finom volt.

Palacsintatorta

csusztatott-kicsi

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 6 darab tojás
  • 3 deciliter tej
  • 0.5 deciliter szóda
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 150 gramm liszt
  • ízlés szerint baracklekvár
  • ízlés szerint mogyorókrém
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat egy nagy tálba ütjük, simára keverjük a liszttel, egy csipet sóval és a cukorral, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tejet. Belekeverjük az olajat és a szódát.
Egy serpenyőt nagyon vékonyan kiolajazunk, és egy csapott merőkanálnyi tésztát öntünk bele. Amikor megsült, a sült oldalával lefelé a tányérra tesszük, megkenjük mogyorókrémmel és sütjük a következő palacsintát. Innentől mindig a sült felével felfelé borítjuk a soron következőt a halomra, és felváltva kenjük lekvárral és mogyorókrémmel.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon