Mogyorós bundában sült csirkemell: kívül ropogós, belül szaftos

mcscover2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mogyorós bunda izgalmas opció, ha valami különlegesre cserélnéd a hétvégi rántott hús megszokott panírját.

A frissensültek kedvelt falatok. Jólesnek hagyományosan morzsába forgatva, de másfajta ruhát is kaphat a hús. A lehetőségek száma végtelen. A legegyszerűbb, ha a zsemlemorzsát dúsítod valamivel, de el is hagyhatod, helyette más alapanyagba forgasd a húst.

A mogyoró és a csirke remek párost alkotnak, különböző ázsiai stílusú ételekben köthetnek házasságot. A mogyorós csirke az én családomban nagy kedvenc, na meg a jó öreg rántott hús is. Mivel a panírt gyakran variálom, ezért először úgy próbáltam, hogy darált mogyorót forgattam 1 bögre zsemlemorzsához, utána pedig már csak a mogyoróban hempergettem meg.

Mogyorós bundában sült csirkemell

mcsct

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kg csirkemellfilé
  • só ízlés szerint
  • 3 darab tojás
  • őrölt fehér bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 400 g sótlan földimogyoró
  • 1 bögre liszt
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket kicsit klopfoljuk ki, majd sózzuk le.

A tojást üssük tálba, adjuk hozzá a fehér borsot és a fokhagymát, majd keverjük össze.

A mogyorót daráljuk le vagy vágjuk durvára.

A panírozáshoz a lisztet öntsük tálba. A húst először forgassuk meg a lisztben, majd a tojásban, végül a mogyoróban.

A mogyoróbundás húst bő, forró olajban süssük készre (a hússzeletek vastagságától függően 4-6 perc oldalanként).

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük