Mogyoróvajas-csokis keksz air fryerben sütve: pillanatok alatt kész

mogyorovajas-csokis-keksz
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kevés ínycsiklandóbb dolog van annál, mint amikor a mogyoróvaj és a csokoládé találkoznak egymással, és kekszként születnek újjá.

Ebben a süteményben a csokoládé édes és keserű jegyei találkoznak egymással, amelyeket tökéletesen kiegészít a mogyoróvaj sós, enyhén édes íze. 

A recepthez pedig csupán 6 összetevőre van szükség, és air fryerben, alig 20 perc alatt elkészíthető.

Mogyoróvajas-csokis keksz

mogyorovajas-csokis-keksz

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 1 db tojás
  • 260 g krémes mogyoróvaj
  • 70 g barna cukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 0.5 tk szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • 50 g étcsokoládécseppek
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes tálban verjük fel a tojást.

Ha ez kész, adjuk hozzá a mogyoróvajat, a barna cukrot, a vaníliakivonatot, a szódabikarbónát és a sót. 

Keverjük össze alaposan, amíg sűrű és csomómentes nem lesz a tészta.

Ezután adjuk hozzá a csokoládécseppeket, és dolgozzuk finoman össze.

A tésztából készítsünk 2,5 cm-es golyókat. Minden golyót egyesével lapítsunk egy picit le, hogy korong formája legyen, és csak kb. 1-1,5 cm magas. 

Béleljük ki az air fryer kosarát alufóliával vagy sütőpapírral, majd porciónként tegyük bele a kekszeket, egymástól kb. 1,5 cm távolságra.

Az air fryert melegítsük elő 180 fokra, és a kekszeket süssük meg benne kb. 6-7 perc leforgása alatt. 

A kisült kekszeket óvatosan tegyük sütőrácsra és hagyjuk kihűlni. 

Ha kihűltek a kekszek, már ehetjük is.

Fotók forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük