Mogyoróvajas-csokis keksz air fryerben sütve: pillanatok alatt kész
Kevés ínycsiklandóbb dolog van annál, mint amikor a mogyoróvaj és a csokoládé találkoznak egymással, és kekszként születnek újjá.
Ebben a süteményben a csokoládé édes és keserű jegyei találkoznak egymással, amelyeket tökéletesen kiegészít a mogyoróvaj sós, enyhén édes íze.
A recepthez pedig csupán 6 összetevőre van szükség, és air fryerben, alig 20 perc alatt elkészíthető.
Mogyoróvajas-csokis keksz
Hozzávalók 24 darabhoz
- 1 db tojás
- 260 g krémes mogyoróvaj
- 70 g barna cukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 0.5 tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 50 g étcsokoládécseppek
Elkészítés:
Egy közepes tálban verjük fel a tojást.
Ha ez kész, adjuk hozzá a mogyoróvajat, a barna cukrot, a vaníliakivonatot, a szódabikarbónát és a sót.
Keverjük össze alaposan, amíg sűrű és csomómentes nem lesz a tészta.
Ezután adjuk hozzá a csokoládécseppeket, és dolgozzuk finoman össze.
A tésztából készítsünk 2,5 cm-es golyókat. Minden golyót egyesével lapítsunk egy picit le, hogy korong formája legyen, és csak kb. 1-1,5 cm magas.
Béleljük ki az air fryer kosarát alufóliával vagy sütőpapírral, majd porciónként tegyük bele a kekszeket, egymástól kb. 1,5 cm távolságra.
Az air fryert melegítsük elő 180 fokra, és a kekszeket süssük meg benne kb. 6-7 perc leforgása alatt.
A kisült kekszeket óvatosan tegyük sütőrácsra és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűltek a kekszek, már ehetjük is.
-
2024-04-18 08:32:01
-
2024-04-09 10:16:01
-
2024-03-23 11:08:02
Fotók forrása: Getty Images
Olvasd el ezt is!