Krémes fagyasztott joghurt mogyoróvajjal: 3 hozzávalóból, fagyigép nélkül készül

fagyasztottjoghurt
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nincs ennél finomabb nyári desszert, kicsik és nagyok egyaránt imádni fogják, ráadásul ha házi mogyoróvajjal dolgozol, árban sem lesz vészes.

Ha a házi fagyinál is egyszerűbb hideg desszertre vágysz, próbáld ki a fagyasztott joghurtot, 10 perc munkával, alig valamiből készül. Igaz, a banánt le kell fagyasztani előre, illetve a kész édességnek is pihennie kell pár órát a mélyhűtőben. Érdemes nagy adagban, akár előre elkészíteni, a fagyasztóban sokáig eláll, és bármikor előkaphatod, ha vendégeket vársz, és nincs kedved bekapcsolni a sütőt.

Az alábbi változathoz csak 3 hozzávalóra lesz szükséged: banánra, mogyoróvajra és sűrű görög joghurtra. Ha érett, édes gyümölccsel dolgozol, nem kell mellé cukor, de ha úgy ítéled meg, egy kevés mézzel alakíthatsz az ízeken. A mogyoróvajat érdemes házilag készíteni, sokkal jobban jössz ki belőle, mintha készen vennéd meg. A görög joghurtot azonban ne cseréld másra, ha nem elég sűrű és krémes, nem lesz jó fagyasztva az állaga.

Mogyoróvajas fagyasztott joghurt

fagyasztottjoghurt2

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 4 darab banán (érett)
  • 280 gramm görög joghurt
  • 250 gramm mogyoróvaj (krémes)
  • opcionális méz
Recept idők

Elkészítés:

A banánt előző este készítsük elő, hámozzuk meg, vágjuk darabokra. Tegyük egy simítózáras zacskóba, majd a fagyasztóba.

Másnap a fagyasztott banánt, a görög joghurtot és a mogyoróvajat tegyük aprítógépbe. Turmixoljuk az egészet össze, míg krémes, egynemű nem lesz.

Kóstoljuk meg, a banán édességének függvényében adhatunk hozzá egy kevés mézet. (Nálam nem volt rá szükség.)

Tegyük a fagyasztott joghurtot egy légmentesen zárható dobozba, majd a fagyasztóba 3-4 órára, míg jobban megszilárdul.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük