Krémes fagyasztott joghurt mogyoróvajjal: 3 hozzávalóból, fagyigép nélkül készül

Nyomtatás
fagyasztottjoghurt
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Nincs ennél finomabb nyári desszert, kicsik és nagyok egyaránt imádni fogják, ráadásul ha házi mogyoróvajjal dolgozol, árban sem lesz vészes.

Ha a házi fagyinál is egyszerűbb hideg desszertre vágysz, próbáld ki a fagyasztott joghurtot, 10 perc munkával, alig valamiből készül. Igaz, a banánt le kell fagyasztani előre, illetve a kész édességnek is pihennie kell pár órát a mélyhűtőben. Érdemes nagy adagban, akár előre elkészíteni, a fagyasztóban sokáig eláll, és bármikor előkaphatod, ha vendégeket vársz, és nincs kedved bekapcsolni a sütőt.

Az alábbi változathoz csak 3 hozzávalóra lesz szükséged: banánra, mogyoróvajra és sűrű görög joghurtra. Ha érett, édes gyümölccsel dolgozol, nem kell mellé cukor, de ha úgy ítéled meg, egy kevés mézzel alakíthatsz az ízeken. A mogyoróvajat érdemes házilag készíteni, sokkal jobban jössz ki belőle, mintha készen vennéd meg. A görög joghurtot azonban ne cseréld másra, ha nem elég sűrű és krémes, nem lesz jó fagyasztva az állaga.

Mogyoróvajas fagyasztott joghurt

fagyasztottjoghurt2

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 4 darab banán (érett)
  • 280 gramm görög joghurt
  • 250 gramm mogyoróvaj (krémes)
  • opcionális méz
Recept idők

Elkészítés:

A banánt előző este készítsük elő, hámozzuk meg, vágjuk darabokra. Tegyük egy simítózáras zacskóba, majd a fagyasztóba.

Másnap a fagyasztott banánt, a görög joghurtot és a mogyoróvajat tegyük aprítógépbe. Turmixoljuk az egészet össze, míg krémes, egynemű nem lesz.

Kóstoljuk meg, a banán édességének függvényében adhatunk hozzá egy kevés mézet. (Nálam nem volt rá szükség.)

Tegyük a fagyasztott joghurtot egy légmentesen zárható dobozba, majd a fagyasztóba 3-4 órára, míg jobban megszilárdul.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon