![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Mennyei, pillekönnyű mogyoróvajas pite: habtejszíntől légies a krém
![mogyoróvajaspite](https://kep.index.hu/1/0/3771/37711/377118/37711833_2877995_6b1ca4bc92ac3d14a4bbbca607fa29c8_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A pitetészta sütésén kívül alig van vele munka, a krémet csak össze kell keverni, a többit pedig a hűtő intézi.
Ha szereted a mogyoróvajat, mindenképp készítsd el az alábbi pitét, de azoknak is bátran ajánlom, akik eddig esetleg nem kedvelték: ebben a receptben nem lesz tömény és nehéz, éppen ellenkezőleg. Egy kevés krémsajt és porcukor is lágyít az ízén, de igazán könnyeddé a habtejszín teszi. Légies lesz a krém, a mogyoró íze mégis tökéletesen érvényesül benne.
A krém egy omlós, vajas pitetésztára kerül, ehhez elkészítheted a saját, jól bevált receptedet is, de használhatod a miénket is. Fontos, hogy a tésztából a forma oldalaira is jusson, illetve az elősütés is egy lényeges mozzanat. A tésztát tedd a formába, majd béleld ki sütőpapírral és szórj rá valamilyen nehezéket, ez lehet akár szárazbab is: erre azért van szükség, hogy a tészta ne emelkedjen meg, megtartsa a formáját. Ha végeztél az elősütéssel, leveheted a nehezéket, majd süsd készre a tésztát, hiszen a krémmel együtt már nem kerül a sütőbe.
Mogyoróvajas pite
![mogyoróvajaspite2](https://kep.index.hu/1/0/3771/37711/377118/37711845_d333fdbe7245007b32ec12f3a716d632_wm.jpg)
Hozzávalók 8 szelethez
- 250 gramm mogyoróvaj
- 120 gramm krémsajt
- 150 gramm porcukor
- 375 milliliter habtejszín
- 1 darab pitetészta (recept a leírásban)
Elkészítés:
Készítsük el a pitetésztát e szerint a recept szerint. Nyújtsuk ki vékony köralakra, majd tegyük egy 23 centi átmérőjű piteformába úgy, hogy a forma széleire is jusson belőle. Tegyünk egy darab sütőpapírt a tésztára, hogy mindenhol befedje, majd szórjunk rá súlyt az elősütéshez, ez lehet szárazbab vagy lencse. Tegyük így a hűtőbe 30 percrre.
Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tegyük a pitetésztát a sütőbe 20 percre. Vegyük ki, óvatosan emeljük ki belőle a papírt és a súlyt, majd szurkáljuk meg villával az alját pár helyen. Tegyük vissza a sütőbe 15-20 perce, míg aranybarna nem lesz. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Amíg hűl a tészta, készítsük el a tölteléket. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd tegyük be a hűtőbe, amíg nem használjuk.
Egy nagy tálban keverjük össze a krémsajtot, a mogyoróvajat és a porcukrot, míg homogén, krémes massza nem lesz. Egy spatula segítségével, kisebb adagokban forgassuk bele a tejszínhabot is, óvatosan, ne nagyon törjük össze.
Öntsük a mogyoróvajas krémet a kihűlt pitetésztára, majd tegyük a hűtőbe legalább 3 órára, míg összeáll. Tejszínhabbal, mogyoródarabokkal megszórva kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!