
Krémes narancspuding házilag: isteni pohárdesszert pillanatok alatt

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Joghurtos krumplisaláta ropogós zöldségekkel: köretként is mennyei

Puha, légies sárgarépaszuflé: különleges húsvéti desszertet mutatunk

Egyszerű, omlós vajas keksz: kedvedre formázhatod, szaggathatod

Dijoni mustárral sült krumpli: ízletes és gyors köret húsok mellé

Ropogós, aranybarna morzsában sült skót tojás: egyszerű az elkészítése
Tej helyett próbáld ki növényi itallal is, kókuszossal gyümölcsösebb, mandulással marcipánosabb aromát kap, isteni lesz.
Ha villámgyorsan készítenél valami nagyon egyszerű, de mennyei édességet, próbáld ki a narancspudingot, a krémes desszert biztosan elvarázsol. A házi puding alapját tej, cukor, tojássárgája és keményítő képezi, utóbbi kettőtől lesz sűrű, kanalazható állaga, az ízében pedig a narancs és a vanília dominál.
Fontos, hogy biogyümölccsel dolgozz, ugyanis a narancs héjára és levére is szükség lesz, vaníliából pedig kivonatot és cukrot is használhatsz, de akár rúd kikapart magjait is belekeverheted.
A receptet laktózérzékenyek is elkészíthetik, akár laktózmentes termékekkel, akár növényi alapanyagokkal. A vaj helyett nyugodtan használhatsz margarint, tej helyett pedig kókusz- vagy mandulaitallal próbáld ki a pohárkrémet, igaz, akkor a narancs inkább csak mellékszereplő lesz.
Narancspuding

Hozzávalók 4 pohárhoz
- 500 ml tej/növényi ital
- 80 gramm cukor
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 30 gramm keményítő
- 4 darab tojássárgája
- 1 darab narancs héja
- 3 ek narancslé
- 2 tk vaníliakivonat
- 1 ek vaj/margarin
Elkészítés:
A tejet melegítsük fel egy kis lábasban, de ne forrjon.
Amíg melegszik a tej, a cukrokat és a keményítőt keverjük össze egy tálkában.
A tojássárgáját adjuk a cukros keverékhez, majd robotgéppel keverjük fehéredésig. Keverjük bele a narancshéjat, a narancslevet és a vaníliát.
A robotgépet állítsuk alacsony fokozatra, majd folyamatos keverés mellett öntsük a tojásos keverékhez a forró tejet. Alaposan keverjük egybe, majd öntsük vissza a lábasba.
Folyamatosan kevergetve főzzük kb. 5 percig, míg besűrűsödik. Ha sűrű, vegyük le a tűzről, rögtön keverjük bele a vajat.
Öntsük szét 4 tálka/pohár között, fedjük le őket folpackkal, majd tegyük hideg helyre, míg teljesen kihűlnek.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors