
Mennyei narancslekvár házilag, 3 hozzávalóból: szuper gasztroajándék

A narancsok kifilézéséhez idő kell és türelem, de a házi narancslekvár minden cseppje kárpótolni fog.
Bár alapvetően a lekvárról az édességek, sütemények jutnak az ember eszébe, a narancsos változat akár sültekhez, szejtánhoz is passzol. Főleg, ha fűszerekkel izgalmasabbá teszed: jól áll neki a kardamom, ánizs, szegfűszeg.
Bár saját magadat is meglepheted a házi narancslekvárral, gasztroajándéknak is tökéletes, főleg így karácsony közeledtével: a rokonokat, barátokat biztosan lekenyerezed majd vele.
Ebből az adagból 1 közepes befőttesüvegnyi lekvár jön ki, úgyhogy ha sokáig szeretnéd élvezni, duplázd meg a mennyiségeket.

Megjelent Mentes Anyu 3. könyve!
Mentes Anyu elismert szakmai csapatával együtt összeállította a mentes étkezések 50 legjobb receptjét, hogy multikulináris élményekkel örvendeztesse meg a különleges étrendet követő érdeklődőket.
A könyvet, a korábbi kötetekkel együtt, a FeminaShopban lehet megvásárolni, kizárólag online.
Promóció
Narancslekvár

Hozzávalók 1 adaghoz
- 500 gramm narancshús (kb. 1,5 kg narancsból lesz ennyi)
- 200 gramm cukor (vagy ennyinek megfelelő édesítőszer)
- 1 darab bionarancs leve és héja
- 0.5 darab citrom leve
Elkészítés:
A narancsot hámozzuk meg. Szerintem zöldséghámozóval a legegyszerűbb, egészen addig, hogy a gyümölcshúst elérjük, és semmi fehér nem látszik már rajta kívülről.
Vágjuk cikkekre/szedjük szét, és a cikkeket is hártyázzuk le, a lábosba már tényleg csak a narancshús kerüljön.
Adjuk hozzá a narancshéjat és a citrom, valamint a narancs levét, a cukrot vagy az édesítőszert, és kb. 40-45 perc alatt főzzünk lekvárt belőle. A legfinomabb állag eléréséhez a végén mixerrel egyet-kettőt pürésítsünk rajta.
Fotók: Kiss Marietta Panka @charmingtomatoes
Olvasd el ezt is!