Így készül a tökéletes párizsi krém – A cukrászok kedvence
A legfinomabb csokoládékrém, amit magában is élvezet habzsolni, de gyakran szokták bonbonokba is tölteni.
Pillanatok alatt készíthetsz selymes csokikrémet, ráadásul összvissz 2 hozzávalóra és a választott ízesítőre lesz szükséged hozzá. Az alap minden esetben zsíros, legalább 30, de inkább 40%-os tejszín és magas kakaótartalmú csokoládé. Ezt az alapot aztán bátran ízesítheted, mi narancshéjjal dobtuk fel.
Minimális munkád lesz ezzel a krémmel, és tényleg elronthatatlan a receptje. Azért, hogy szépen tudj vele díszíteni, picit megkössön, érdemes hűtőbe tenni pár órára, utána pedig már adagolhatod is a habzsákba és nyomhatod a süti tetejére.
A csokoládét vágjuk apró darabokra, tegyük egy hőálló tálba.
A tejszínt öntsük egy kis lábasba, keverjük bele a narancshéjat, majd melegítsük addig, míg gyöngyözni kezd. Azonnal kapcsoljuk le.
Rögtön öntsük a forró tejszínt a csokira, várjunk 2-3 percet. Ha a csoki már olvad, kezdjük el keverni, míg egynemű, selymes krémet nem kapunk.
Várjuk meg, míg kihűl, majd tegyük a hűtőbe 1 órára, mielőtt dolgoznánk vele.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu